Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

eDivisie vandaag van start

De KPN eDivisie, de EA SPORTS FIFA 21-competitie waarin alle 18 Eredivisieclubs vertegenwoordigd zijn, start vandaag met een nieuw seizoen. De e-sporters van FC Twente, Brent Weerink (Xbox) en Enis Tokdemir (PlayStation), trappen af tegen PEC Zwolle en nemen het morgen (woensdag) op tegen FC Groningen. De wedstrijden van eDivisie zijn elke dinsdag en woensdag tussen 17.30 en 20.30 uur live te zien via het YouTube-kanaal van de KPN eDivisie. 

B%26e%201600x900

Van 30 maart tot en met 2 juni strijden de 18 Eredivisieclubs om de kampioensschaal en ‚ā¨ 50.000,-. Elke dinsdag en woensdag worden gedurende zeven weken in totaal 17 speelrondes gespeeld, waarna een ranglijst van 1 tot en met 18 bekend is. De nummer 1 tot en met 4 van die ranglijst kwalificeren zich direct voor de eDivisie Finals; de nummer 5 tot en met 12 strijden in een play-off om de resterende vier finaleplaatsen. Op woensdag 2 juni nemen acht clubs het tegen elkaar op in de KPN eDivisie Finals. Alle wedstrijden worden voorzien van commentaar door Koen Weijland, Frank van der Slot, Bas van Velzen en Raoul de Graaf. 

Recordbrekend aantal kijkers en gemiddelde kijktijd
Het vorige KPN eDivisie-seizoen, dat tussen november en januari werd gespeeld, werd door meer dan 500.000 unieke kijkers bekeken. Nog nooit keken er zo veel unieke kijkers naar de KPN eDivisie. Daarnaast realiseerde de KPN eDivisie Finale de hoogste gemiddelde kijktijd sinds de oprichting van de competitie van maar liefst 20 minuten. Ajax won die finale op 6 januari 2021 van Vitesse en is de regerend kampioen.

Instagram FC Twente eSports