Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Drie wedstrijden in een week, heerlijk"

Joël Drommel en Jesse Bosch zijn er morgen niet bij als FC Twente in De Grolsch Veste aantreedt tegen De Graafschap. Beide spelers ontbreken tijdens het bekertreffen vanwege lichte klachten. Maandag, na de afsluitende training, blikte trainer Ron Jans vooruit op de bekerwedstrijd.

Ron%20jans
"Geduchte tegenstander, ploeg met veel ervaring en lengte."

"Drie wedstrijden in een week, heerlijk", zegt Ron Jans. "We hebben wat fysieke ongemakjes, maar dit moeten we kunnen behappen." Drommel en Bosch ontbreken tegen De Graafschap. "En de verwachting is dat zij donderdag weer aan gaan sluiten. We geven dinsdag een paar spelers de kans zich te tonen." 

De Graafschap staat op een derde plaats in de competitie. "Een geduchte tegenstander. Een ervaren ploeg met veel lengte. Dit seizoen hebben ze laten zien dat ze in de slotfase nog heel gevaarlijk kunnen zijn met opportunistisch voetbal." 

Voor Ron Jans is het bekertoernooi speciaal. "Het hoogtepunt in mijn trainerscarrière was het winnen van de KNVB Beker, dat zal ik nooit vergeten. Dat wil ik graag doorgeven aan de jongens, zes wedstrijden en je hebt een geweldige prestatie neergezet en een geweldig feest."

 FC Twente – De Graafschap, aanvang 18.45 uur, is dinsdagavond live te zien op FOX Sports 2. 


Foto's ochtendtraining