Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

​Dinsdag 8 december weten we meer​

Beste FC Twente-supporter, 

Het is de week dat Diego Armando Maradona overleed. De beste speler van de wereld mocht helaas maar 60 jaar worden. Er zijn veel dingen in zijn leven mis gegaan, maar hij heeft de wereld prachtig voetbal laten zien. Kijk een middagje YouTube en je weet het. Net als bij alle Europese wedstrijden deze week wordt komende speelronde in de Eredivisie voorafgaand aan iedere wedstrijd een minuut stilte gehouden, ter nagedachtenis aan Diego Maradona. In 1985 speelde FC Twente ooit een wedstrijd tegen het Napoli van Maradona. Het werd een verdienstelijke 0-0, met doelman Theo Snelders als de grote uitblinker. We zijn al een tijd op zoek naar foto’s van die wedstrijd en hebben hierover ook contact gehad SSC Napoli, helaas nog zonder resultaat. 

Grolsch veste

De komende weken wordt er geen versoepeling van de coronamaatregelen verwacht. Dinsdagavond  8 december staat er een persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge gepland. Daar zullen zij ons informeren over de actuele coronacijfers en welke consequenties die hebben voor bijvoorbeeld het vieren van de feestdagen. Alles wat we er vóór die tijd over zeggen is speculeren, dus laten we dat maar niet doen. Ook niet wat betreft de mogelijkheid om weer supporters tot de stadions toe te laten. Graag wil ik nog wel een keer onze dank uitspreken voor de mensen die werkzaam zijn in de zorg. Vanaf de uitbraak van de corona-crisis krijgen zij het geweldig voor hun kiezen. Nog steeds wordt van hen bovenmenselijk veel gevraagd. Die ongelooflijke inzet verdient nog steeds alle waardering.  

FC Twente – RKC 

Vanavond mag de ploeg van Ron Jans alweer aan de bak. Na de enerverende wedstrijd tegen PSV komt RKC Waalwijk op bezoek. De start is tot nu toe zeer voortvarend. Hopelijk zien we vanavond de bevestiging; opnieuw zal optimale inzet van alle spelers worden gevraagd. Bij FC Twente is Godfried Roemeratoe weer van de partij. Hij was vijf dagen in quarantaine. Queensy Menig is na zijn positieve test van vorige week nog niet terug. Gelukkig zijn er geen nieuwe coronagevallen vastgesteld. Stafleden en selectiespelers blijven zich uiteraard aan alle coronamaatregelen en opgestelde veiligheidsprotocollen houden. De confrontatie met RKC betekent overigens het weerzien met Ola John, die zijn profloopbaan bij FC Twente begon. Ola speelde zijn laatste thuiswedstrijd voor FC Twente op 2 mei 2012 tegen sc Heerenveen.  

Arnold Newby 

Na een dienstverband van bijna 40 jaar gaat Arnold Newby genieten van zijn pensioen. Arnold maakte als sportverzorger al onderdeel uit van de medische staf van de eerste selectie in de tijd dat FC Twente nog in Het Diekman speelde. Vandaag nemen we bij de club afscheid van Arnold. We danken Arnold voor al die jaren dat hij zich voor FC Twente heeft ingezet en wensen hem en zijn gezin alle geluk toe. 

Robert de Pauw komend seizoen hoofdtrainer FC Twente Vrouwen 

Robert de Pauw wordt komend seizoen de  hoofdtrainer van FC Twente Vrouwen. De Pauw was afgelopen periode bij de KNVB coach van Oranje onder 17 en tekende dinsdag een contract voor een seizoen. Hij volgt Tommy Stroot op, die zoals bekend trainer wordt van VfL Wolfsburg, de verliezend finalist van de Champions League van afgelopen seizoen. Volgens Technisch Manager René Roord past Robert de Pauw goed in de visie van FC Twente Vrouwen om met jonge en talentvolle speelsters te werken en optimaal te presteren. Ondertussen blijft FC Twente Vrouwen het in de Vrouwen Eredivisie uitstekend doen. Na vorige week PSV kansloos te laten, werd zondag een andere kampioenskandidaat Ajax met een nederlaag naar Amsterdam gestuurd. Na een stroeve start is FC Twente Vrouwen weer volop in de race om het kampioenschap. De komende twee weken is er in verband met interlands geen competitievoetbal. 

FC Twente /Heracles Academie 

De FC Twente/Heracles Academie blijft ondanks deze lastige periode vooruitgang maken in het ontwikkelen van jeugdspelers. Ook zonder competitievoetbal zien de trainers van de Academie voldoende kansen en mogelijkheden om de vaardigheden van spelers iedere dag te verbeteren. Eigenlijk is het programma niet veel anders dan in ‘normale’ weken. Er wordt nog steeds vier keer per week getraind en in het weekend worden onderlinge wedstrijden gespeeld. Jonge spelers komen tegen oudere spelers te voetballen. Dat zijn mooie uitdagingen. De handelingssnelheid moet dan bijvoorbeeld omhoog. Spelers en trainers zijn blij om in deze tijd toch te kunnen voetballen. 

#IKMISOE Matchdaypakket  

Sinds woensdag kunnen supporters opnieuw een #IKMISOE Matchdaypakket aanschaffen. In samenwerking met onze supportersverenigingen en enkele sponsoren zijn bij de uitwedstrijd tegen Ajax (5 december) de exclusieve FC Twente #IKMISOE Matchdaypakketten in vier varianten verkrijgbaar. Ook Sinterklaas doet een duit in het zakje en voegt aan elk pakket iets lekkers toe. Op meer dan veertig locaties in het hele land zijn de pakketten af te halen. Inmiddels zijn er alweer ruim 3.000 broodjes besteld. 

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur