Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Die sfeer wilde ik nu eens echt meemaken"

Harry Fluttert, 94 jaar uit Hengelo, maakte zondagmiddag zijn debuut in De Grolsch Veste. Na alle mooie verhalen van zijn zoon Frans wilde hij het nu zelf eens ervaren. Het werd een memorabel voetbalmoment voor een bijzondere FC Twente-familie.

20190818 00

Frans Fluttert is al jaren seizoenkaarthouder van FC Twente. Alles wijkt om de thuiswedstrijden te bezoeken. “Ik woon tegenwoordig in Arnhem en zit voor mijn werk voornamelijk in Noorwegen en Denemarken. Ik plan mijn vluchten om de wedstrijden heen. Soms vlieg ik voor een dag op en neer”, vertelt hij. “Ik zit in vak 303 met mijn “FC Twente-broeders” uit Markelo. Een geweldige sfeer.”

De mooie verhalen uit De Grolsch Veste vertelde hij vaak aan zijn vader. “Dan liet ik de sfeerfilmpjes op mijn telefoon zien en dat vond mijn vader altijd prachtig. Elke wedstrijd zit hij trouw voor de TV, hij volgt alles van FC Twente. Gezien de drukte rondom de wedstrijden heb ik mijn vader op zijn leeftijd nooit aangemoedigd om mee te gaan, maar na de vorige thuiswedstrijd konden we er niet meer omheen.”

Na de thuiswedstrijd tegen PSV was Harry Fluttert resoluut. "Ik ben nu nog redelijk ter been en wil nu echt mee naar De Grolsch Veste”, liet hij zijn zoon weten. “Nadat mijn vader die avond op TV de sfeeractie van de Ultras had gezien, was er geen houden meer aan”, vertelt Frans Fluttert. “Het megadoek was zo indrukwekkend. Hij kon zich niet voorstellen hoe ze dat toch gemaakt hadden, het was iets ongelooflijks.”  

"De verhalen die ik hem altijd vertelde wilde hij nu zelf ervaren."

Alle kleinkinderen werden gebeld en de eerstvolgende wedstrijd werd gekozen. “De kleinkinderen wonen door het hele land, maar waren er allemaal bij”, vervolgt Frans. “Mijn zoon studeert in New York en is deze weken in Nederland, het is extra mooi dat hij er ook bij kon zijn.” 

Zondag aan het begin van de middag pakten Harry Fluttert samen met zijn vijf kleinkinderen, zijn zoon en dochter de trein vanuit Hengelo. “Mijn vader wilde alles meemaken, zoals met de supporters in de trein naar het stadion. De verhalen die ik hem altijd vertelde wilde hij nu zelf ervaren. En het werd een geweldige beleving." 

Foto's: Bas Everhard