Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Dialoogavond met 'Turkse Tukkers' in De Grolsch Veste

Dinsdag was er een dialoogavond met 26 Turkse en Nederlandse gezinnen in De Grolsch Veste. Deze avond is één van de laatste activiteiten van het project 'Turkse Tukkers aan Zet' van FC Twente, scoren in de wijk. Een project waarin 60 Turkse gezinnen uit de regio Twente de afgelopen twee jaar stappen hebben zetten om beter te integreren in de Nederlandse samenleving, onder begeleiding van geïntegreerde Turken in Nederland. Centraal stond de dialoog tussen Turkse en Nederlandse gezinnen om elkaar beter te leren kennen, te luisteren naar elkaar en meer begrip te krijgen voor elkaars normen, waarden en culturele verschillen.

Thumbnail img 0100%20 %202

Naast het voeren van een dialoog werd ook gezamenlijk een kunstwerk gemaakt, onder leiding van kunstenaar Paul Smidt. Dit kunstwerk wordt gepresenteerd tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK) in Enschede. Er was muzikale ondersteuning van culturele muziektherapeut Yesim Saltik en er werden vragenlijst ingevuld, in het kader van een onderzoek van de Universiteit Twente.

De bijeenkomst was volledig 'coronaproof' georganiseerd. De aanwezige gezinnen zijn verdeeld in twee verschillende ruimtes en hielden zich aan de corona maatregelen.

Het project Turkse Tukkers aan Zet is mede mogelijk gemaakt door onder andere het Asiel-, Migratie- en Integratiefonds (AMIF), Provincie Overijssel, ROC van Twente en de Universiteit Twente.