Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Dennis van der Ree en Peter Niemeyer complementeren technische staf

FC Twente heeft de technische staf voor het komend seizoen rond. In de afgelopen dagen bereikten Dennis van der Ree en Peter Niemeyer een akkoord met de club. Zij gaan samen met keeperstrainer Sander Boschker en fysiek trainer Balder Berckmans hoofdtrainer Gonzalo Garcia assisteren bij het eerste elftal. De staf bestaat verder nog uit de analist Senol Kök, terwijl Evert Bleuming de analyse van de tegenstanders voor zijn rekening neemt.

20180707 fleringen fct 17254 header

“We hebben een klein, maar kwalitatief goed team rond het eerste elftal gezocht”, licht Technisch Directeur Ted van Leeuwen toe. “Mensen die complementair aan elkaar zijn. Gonzalo Garcia en Dennis van der Ree kennen elkaar al lang en hebben altijd contact gehouden. Ze zijn heel complementair aan elkaar en hebben dezelfde voetbalopvatting. Ook Dennis heeft een goed oog voor het detail. Hij houdt zich graag op de achtergrond maar heeft een duidelijke mening en is niet bang die te ventileren. Ik ben heel blij met zijn komst.
Peter Niemeyer heeft een jaar stage bij ons gelopen. Dat is van beide zijden zeer bevallen. Peter heeft veel competenties. Hij gaat zich bezig houden met zowel de Academie als met het eerste elftal. Met zijn schat aan ervaring kan hij spelers individueel beter maken. Daarnaast wordt hij de schakel tussen de Academie en het eerste elftal, hetgeen de doorstroming van jeugdspelers moet bevorderen.

Alle stafleden hebben een grote kennis van voetbal en mensen. Bijkomend voordeel is dat Gonzalo de Spaanse trainerscursus gevolgd heeft, Peter de Duitse cursus en Sander, Evert en Senol uit de Nederlandse school komen. Kortom een mix van kennis en culturen.” 

Dennis van der Ree

Dennis van der Ree (40) is afkomstig van SC Cambuur en was het afgelopen seizoen assistent-trainer van René Hake en trainer van het tweede elftal. Hij is sinds 2014 assistent-trainer in Leeuwarden. Als speler kwam Van der Ree uit voor FC Utrecht, NAC Breda, AGOVV Apeldoorn en SC Cambuur. Hij speelde in totaal 233 wedstrijden in het betaald voetbal.

Dennis van der Ree: “Ik heb mooie jaren gehad bij Cambuur en ik kijk uit naar deze nieuwe stap, onderdeel uitmaken van de staf bij FC Twente. Op een hoger niveau elke dag op het veld staan en spelers beter te maken. Gonzalo ken ik van mijn tijd bij AGOVV en we weten hoe we elkaar aanvullen.” 

Peter Niemeyer

Peter Niemeyer (35) keerde begin dit seizoen na twaalf jaar terug bij FC Twente en was afgelopen maanden reeds actief bij de club. De voormalig Duitse verdediger/middenvelder doorliep als jeugdspeler de FC Twente Voetbalacademie en debuteerde in 2003 in de hoofdmacht. Tot 2007 speelde Niemeyer ruim honderd wedstrijden voor FC Twente, waarna hij in de Bundesliga achtereenvolgens uitkwam voor Werder Bremen, Hertha BSC en SV Darmstadt 98. Na meer dan 350 wedstrijden op het hoogste niveau zette Niemeyer een jaar geleden een punt achter zijn actieve voetbalcarrière.

Peter Niemeyer: “Het voelt goed om deze stap te zetten bij de club die mij als speler veel heeft gebracht. Ik ben twaalf jaar weggeweest en het was erg vertrouwd om hier begin vorig seizoen weer terug te komen. Ik hoop op het trainingsveld belangrijk te zijn voor met name de spelers uit de Voetbalacademie die aansluiten bij het eerste elftal. Ik ben FC Twente dankbaar voor het vertrouwen dat de club in mij stelt en kijk uit naar mijn nieuwe rol bij de club.”