Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Deksel op de neus”

Trainer Ron Jans baalde zondagmiddag van de 0-1 nederlaag tegen VVV-Venlo. Hij zag zijn ploeg een paar goede mogelijkheden creëren, maar kreeg de spreekwoordelijke deksel op de neus.

20210124 fct fc%20vvv 28580

Nederlaag tegen VVV-Venlo

“Ik ben niet boos, maar wel teleurgesteld en hier baal ik van. Dit is echt zo’n klassieker in het voetbal. Waar de ene ploeg heel veel energie erin stopt om te winnen en de andere tegenhoudt. We hadden drie echt goede kansen, waarvan twee voor Danilo en eentje voor Menig. Die benut je niet en dan krijg je de deksel op de neus. Uiteindelijk is het maken van doelpunten het belangrijkste wat er is.”

“Tegen VVV moet je heel hard werken, want ze bouwen niet zoveel op. Je ziet dan veel lange ballen en tweede duels die je moet winnen. Ook proberen ze te vertragen. Dat helpt allemaal niet mee. Veel duwtjes en veel geschreeuw. Maar daar kan ik eigenlijk wel van genieten. Als je er alles aan doet om een resultaat te pakken. Ze haalden het ritme uit de wedstrijd en bij ons ontbrak het aan de finesse.”

“Het eerste half uur vond ik wel dat we de rust in de ploeg houden. We hebben toen niks weggegeven en hadden een heel grote kans met Danilo. Daarna merkte ik dat we steeds sneller wilden en daardoor vaker balverlies hadden. Dat moet je voorkomen. In de laatste twintig minuten hoop je te profiteren van de ruimtes die gaan ontstaan, maar je geeft dan ook ruimte weg. Dat heeft ons de kop gekost.”

Foto's: Gerrit Snippert & Bas Everhard