Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Deelnemers van Anders Inburgeren cultureel en sportief aan de slag

Sportief Inburgeren vond plaats in 2017-2019. Het project maakt vanaf het seizoen 2019-2020 een doorstart onder de naam Anders Inburgeren. Scoren in de wijk levert een bijdrage bij de organisatie en uitvoering van culturele- en sportlessen. Ook FC Twente Vrouwen levert hierbij ondersteuning door het inzetten van speelsters bij activiteiten. Het project vindt plaats naast het reguliere inburgeringprogramma. Deelnemers maken in het project op een laagdrempelige en beeldende manier kennis met cultuur, sport, spel, bewegen en taal. Goed voor lichaam en geest.

Img 20191122 wa0002

Op een frisse donderdagochtend in november werden de deelnemers aan de voet van de Sint-Plechelmusbasiliek opgewacht door de goed gemutste gidsen. Er zijn drie groepen naar boven gegaan: groep 1 met sportieve jongemannen ging meteen naar de top van de toren, groep 2 ging naar de klokkenkamer en groep 3 bleef onderin in de basiliek. Een aantal deelnemers hebben naast deze les ook hun angsten voor hoogtevrees overwonnen.

Daarnaast heeft Sabrine Ellouzi van de FC Twente Vrouwen een gastles gegeven. Hier is onder andere gewerkt aan vervolgstappen op het gebied van taal in combinatie met sport- en beweegvormen.