Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Debutant Mees Hilgers: “Geeft zo’n grote kick”

Tijdens een bijzondere Twentse voetbalavond beleefde Mees Hilgers (19) zijn officiële debuut voor FC Twente. De verdediger maakte zaterdagavond zijn eerste minuten in de uitwedstrijd tegen Ajax (1-2). “Ik had geen tijd om zenuwachtig te worden, ik moest er meteen in.”   

Fdx 0481 23r5
"Ze geven me het gevoel dat ik goed op weg ben."

“De spelers vroegen vandaag nog aan mij: ‘Mees, besef je wel hoe bijzonder je debuut was?’ Dat vind ik mooi”, vertelt hij. Met een grote glimlach op zijn gezicht kwam Hilgers zondag weer op de club. “Ook van de trainers heb ik leuke reacties gekregen. Ze geven me het gevoel dat ik goed op weg ben. Op mijn Instagram en Whats’app heb ik zo veel berichten gekregen die avond, mijn hele telefoon liep vast. Ik kon niet eens alles bekijken”, lacht Hilgers.

Op 10-jarige leeftijd maakte hij de overstap van Sparta Nijkerk naar de Voetbalacademie. Onlangs tekende Hilgers een profcontract bij FC Twente. “Ik wist dat ik een van de weinige verdedigers was die op de bank zou zitten zaterdag. Dan leef je toch met ander gevoel naar die wedstrijd toe, dat je zou kunnen debuteren in zo’n grote wedstrijd tegen Ajax.”

Met bijna tachtig minuten op de klok was het moment daar dat Hilgers zich mocht melden aan de zijlijn. “Ik wilde na het warmlopen net gaan zitten, toen de trainer me riep. Ik had geen tijd om zenuwachtig te worden, ik moest er meteen in.” Van de jongens op de bank kreeg Hilgers de laatste aanmoedigingen en verving vervolgens Tyronne Ebuehi. Met zeven spelers uit de eigen jeugd zou FC Twente de wedstrijd eindigen. “Natuurlijk was het helemaal mooi geweest als je in een vol stadion je debuut maakt, maar ik ben eigenlijk niet anders gewend in mijn eerste seizoen bij de selectie”, grapt Hilgers.

"Dan weet je hoe bijzonder het is."

“Het stond 1-1 en dan weet je dat je een kwartier lang alles moet geven, je wilt het team een extra boost geven. Toen het 1-2 werd gaf dat zo’n grote kick, zeker bij mij in mijn eerste wedstrijd. Dat is heel speciaal om dat met het team mee te maken. FC Twente had vijftien jaar niet gewonnen bij Ajax, dan weet je hoe bijzonder het is.”

Foto's: Frank Hillen