Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Debutant Mats Wieffer: “Fantastische dag”

Mats Wieffer zal de bekerwedstrijd tegen Noordwijk van dinsdagavond (4-2 winst) niet snel vergeten. De 18-jarige middenvelder uit Borne maakte zijn debuut voor FC Twente. “Een fantastische dag.”

20181029 fct vv%20noordwijk%20beker 26949

“We vielen in de tweede helft te ver terug”

Ruim tien minuten voor tijd betrad hij het speelveld van De Grolsch Veste. “Ik wilde gewoon mijn ding doen, mijn best doen. En de bal vragen, zoals altijd.” Bijna nog wist Wieffer te scoren. “Die had erin gemoeten. Dat was mooi geweest, maar het is niet anders.” Belangrijker voor de jeugdige speler waren zijn eerste speelminuten in het shirt van FC Twente. “Dit is echt een fantastische dag. Ik speel al tien jaar in de opleiding en dan nu mijn debuut, dat is een mooi moment.”

Hard werkende jongen

Van de trainer krijgt Wieffer in ieder geval de complimenten. “Hij is een enthousiaste, leuke en hard werkende jongen. Hij heeft zijn debuut verdiend”, aldus Marino Pusic. Nu hij het hoogste niveau heeft mogen beleven, kijkt Wieffer voorzichtig uit naar meer. “Ik speel mijn wedstrijden nu vooral bij Jong FC Twente en ik train met het eerste. Maar langzaam hoop ik vast bij de eerste selectie te komen. Dat is voor nu de doelstelling, met als ultieme doel een basisspeler worden.”

Foto's: Frank Hillen en Bas Everhard