Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

De weg naar publiek in de stadions ligt open

Beste FC Twente-supporter,  

Na de berichten over de coronaontwikkelingen deze week verwacht de KNVB dat we in de maand mei de vier nog resterende competitierondes plus eventuele play-offs met (beperkt) publiek kunnen spelen. Aankomende zaterdag is er een fieldlab-experiment met 5.000 bezoekers bij Nederland – Letland in de Johan Cruijff ArenA. Dit is het grootste fieldlab in Nederland tot nu toe. De resultaten van de twee eerdere fieldlabs in februari bij NEC en Almere City waren al positief en hoopgevend. Bij de start van dit seizoen zijn de wedstrijden die met beperkt publiek zijn gespeeld volgens alle betrokken partijen en instanties uitstekend verlopen. Alle stadions waren erop uitgerust dat supporters veilig en verantwoord de wedstrijden konden bezoeken. De weg naar publiek in de stadions ligt open en zoals ik vorige week al zei FC Twente is er klaar voor.  

20200912 fct fortuna%20sittard 124042 veste

Sinds twee weken loopt de actie waar supporters gevraagd wordt af te zien van de tegemoetkoming voor de dit seizoen gemiste wedstrijden. Op dit moment hebben al 2500 supporters aangegeven dit te doen. Dat betekent dat het totaal aantal seizoenkaart- en Premium Seathouders dat volledig afziet van welke vorm van tegemoetkoming dan ook (Vestekaart of korting op seizoenkaart 21-22) op dit moment bijna 45% bedraagt. Dat zijn prachtige cijfers waarvoor we nu al veel dank verschuldigd zijn. Ik hoop dat de supporters die nog niet hebben gereageerd en het zich kunnen veroorloven ook aansluiten. De clubs hebben het moeilijk, FC Twente niet uitgezonderd. 

Eerste selectie 

Trainer Ron Jans zei vrijdag na afloop in Heerenveen geen woord teveel door te stellen dat zijn ploeg tegen de Friezen twee keer had moeten winnen en daardoor vier punten heeft laten liggen. In de thuiswedstrijd werd er een doelpunt (onterecht) afgekeurd en bleef het 0-0, vrijdag stond tweemaal de paal in de weg en vielen er ook geen doelpunten. Toch speelde de ploeg een prima wedstrijd. Met nog zeven wedstrijden te gaan, biedt dat alle perspectief op het behalen van de play-offs voor Europees voetbal. Dat blijft het doel. Komend weekend is er vanwege interlandvoetbal geen voetbal in de Eredivisie. Tyronne Ebuehi is op pad met Nigeria en Ramiz Zerrouki maakt zijn debuut in de selectie van Algerije, voor beide spelers eervolle uitnodigingen. Zonder beide internationals won FC Twente gisteren een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle (0-5). Zaterdag 3 april hervat FC Twente de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.
Gisteren maakte de KNVB bekend dat de aanvangstijd van FC Twente – FC Utrecht op zondag 25 april is verplaatst naar 16.45 uur. 

FC Twente/Heracles Academie 

De trainersstaf voor het seizoen 2021-2022 is compleet. De overeenkomsten van trainers Thomas Tijhuis (O12), Daan Jalving (O13), Olivier Amelink (O14), Jeffrey de Visscher (O16), Nicky Kuiper (O18) en keeperstrainers Michel Veurink en Kevin Swarthoff zijn verlengd. Jord Roos (O18), Wouter Stronks (O15) en Sjoerd Overgoor (co-trainer) zijn nieuwe gezichten. Job ten Thije (O21), Mark Looms (O21) en Ellery Cairo (fysiektrainer) beschikken over een doorlopende overeenkomst. 

FC Twente Vrouwen 

FC Twente Vrouwen is op stoom. De laatste drie competitiewedstrijden werden ruim gewonnen, waarin de meiden maar liefst 22 (!) doelpunten maakten. De ploeg van trainer Tommy Stroot is inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst achter PSV. Helaas is de ‘kraker’ van zondag aanstaande in Eindhoven tegen datzelfde PSV afgelast. Enkele speelsters van PSV hebben corona. Voor FC Twente is de afgelasting een teleurstelling. Dinsdag 30 maart om 19.30 uur wordt de wedstrijd ingehaald. 

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur