Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

De ‘Noaberbus’ doet zijn naam eer aan

De Stichting Noaberbus heeft een nieuwe supportersbus. De bus is een initiatief van een kleine club ondernemers uit de buurtdorpen Lattrop-Breklenkamp en Tilligte, die daarmee gezamenlijk naar de wedstrijden van FC Twente reizen. De bus bracht afgelopen week alvast een bezoek aan het Trainingscentrum in Hengelo waar de primeur voor de selectie was.

Noaberbus

In 2017 ontstond het idee voor deze nieuwe supportersbus. Al snel werd er een speciale stichting in het leven geroepen om de plannen verder uit te werken. Een club sponsoren en vrijwilligers sloten zich aan en daarmee kon het licht op groen. De stichting was opzoek naar een goed onderhouden dubbeldekker die niet te oud was. “In februari 2018 hadden we twee bussen in het oosten van Duitsland op het oog. Al snel waren we eruit, onze bus stond daar en voldeed precies aan onze eisen”, vertelt de voorzitter van de stichting Thomas Koopman.

Iedere woensdag, gedurende tien maanden, werd in Lattrop geklust, soms met hulp van andere vrijwilligers, maar altijd trouw met de vaste club van de vijf initiatiefnemers. De naam ‘Noaberbus’ doet zijn eer aan: “Dat we met twee buurtdorpen dit voor elkaar hebben gebokst. Niet naar de verschillen kijkend, maar naar de verbindende factoren.”

De selectie van FC Twente had afgelopen week de primeur om de bus te bewonderen. Zondagmiddag, voorafgaan aan de wedstrijd MVV-FC Twente wordt de bus officieel gepresenteerd in Tilligte.