Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"De jongens hebben keihard gewerkt"

Trainer Gonzalo Garcia was na afloop van het duel met Fortuna Sittard te spreken over het spel van zijn ploeg. FC Twente stond na 24 minuten al met 2-0 voor, maar na een rode kaart vlak voor de rust voor Keito Nakamura leek het toch nog spannend te worden.

Imgl9036

“De eerste helft speelden we goed. We verdedigden sterk en waren goed in balbezit”, aldus Garcia. “Na de rust stonden we met tien man en hadden we het een periode lastig. Fortuna maakte het ons moeilijk door vroeg druk te zetten. Desondanks bleven we rustig aan de bal en speelden we gedisciplineerd. De jongens hebben keihard gewerkt om met tien man de wedstrijd over de streep te trekken.” 

In de 66e minuut scoorde invaller Giorgi Aburjania de 3-0. Peet Bijen gaf na afloop aan dat de goal toch een soort bevrijding was. “Met 3-0 moet het wel heel gek lopen om de wedstrijd nog weg te geven." Toch gebeurde er nog genoeg na de 3-0. Fortuna wist in de slotfase nog terug te komen tot 3-2 en incasseerde ook een rode kaart.

Komende vrijdag komt FC Twente al weer in actie, dan staat in De Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma. 

 Peet Bijen: "Zijn niet in paniek geraakt"