Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

De echte teleurstelling van de avond

Na een mooie serie van tien gewonnen wedstrijden speelde FC Twente afgelopen vrijdag gelijk in de uitwedstrijd tegen Roda JC. Dat was na de euforie van de afgelopen weken enigszins een teleurstellend resultaat, maar de echte teleurstelling van die avond was dat zo’n 150 supporters van FC Twente de wedstrijd moesten missen. Dat zorgde bij iedereen van de club voor een kater. 

Logo header 1

Dat FC Twente dit seizoen bij uitwedstrijden massaal achterna wordt gereisd door haar supporters is geweldig. Die steun en saamhorigheid zorgen elke keer weer voor een trots gevoel bij de Tukker en het geeft de spelers een geweldige boost om voor een vol uitvak te spelen.

Voordat de kaartverkoop voor uitwedstrijden goed en wel begint, moeten onze collega’s van Ticketing vaak al ‘nee’ verkopen. Het lijkt allemaal zo gewoon, maar elke keer een vol uitvak is uniek. 

Zo ging het ook voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Roda JC. Weken geleden al had menig supporter 1 maart in de agenda met rood omcirkeld, om samen met 900 andere supporters een mooie voetbalavond te beleven. Dat het voor 150 supporters afgelopen vrijdag anders verliep is bekend, een grote smet op de avond waar iedereen enorm van baalt. 

Uit overleggen van de afgelopen dagen blijkt dat op weg naar Kerkrade vier supportersbussen het omwisselpunt in de omgeving van Roermond voorbij zijn gereden. De chauffeurs waren in de veronderstelling dat het omwisselen plaats zou vinden bij het omwisselpunt in Born, dit bleek niet het geval. De vier bussen werden door de politie van de weg gehaald en er vond een controle en fouillering plaats,  bovendien had de politie signalen ontvangen dat er vuurwerk in de bussen aanwezig  zou zijn. De lokale autoriteiten wilden absoluut geen vuurwerk in het stadion, zeker niet naar aanleiding van de gebeurtenissen van vorig jaar toen er fakkels op het veld werden gegooid en het veld  beschadigd werd. Bij de controle werd vrijdagavond echter niets aangetroffen. Door de tijd die dit in beslag nam misten  deze supporters de wedstrijd. 

Dat het vrijdag voor de supporters niet de voetbalavond is geworden waar op voorhand  naar was uitgekeken, is heel teleurstellend. Helaas is het voor de club onmogelijk om op zo’n moment iets te kunnen betekenen, ondanks de reguliere overleggen die FC Twente richting de uitwedstrijd heeft met de thuisclub en de betreffende lokale autoriteiten.

FC Twente zal de prijs van de wedstrijdkaart niet in rekening brengen bij de desbetreffende groep supporters. De afgelopen dagen is er ook veel contact geweest met de vertegenwoordigers van de betrokken supportersverenigingen. Iedereen is het er over eens dat de voetbalavonden van FC Twente een mooie beleving moeten zijn, thuis in De Grolsch Veste, maar ook uit in andere stadions. Hopelijk brengt TOP OSS-uit van aanstaande vrijdag wel dat wat we ervan verwachten.