Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

De 1,5-meter-maatregel is een gigantische uitdaging

Beste FC Twente-supporter, 

Deze week hebben we de selectie uitgebreid met twee nieuwe spelers. De 22-jarige Václav Černý wordt voor een seizoen gehuurd van FC Utrecht en Kik Pierie (19) voor een seizoen van Ajax. De technische staf is blij met hun komst. Černý trainde afgelopen week al mee. Pierie sluit aan na volgende week. Volgende week zijn er namelijk geen groepstrainingen. Deze starten maandag 27 juli weer. De komende weken verwachten we zeker nog enkele andere spelers te verwelkomen. Jeffrey de Lange blijft in ieder geval nog een seizoen bij FC Twente. De doelman heeft zijn contract met een jaar verlengd.

Pagina%203%20headerfoto

1,5 meter in het stadion, organisatie drie oefenwedstrijden

Vanaf maandag zijn we, met het operationeel protocol ‘Veilige opstart betaald voetbal 20/21’ van de KNVB in de hand, druk aan de slag om de oefenwedstrijden tegen Fortuna Sittard, Go Ahead Eagles en FC Emmen zodanig in te richten dat binnen de 1,5-meter-maatregel zoveel mogelijk supporters deze wedstrijden kunnen bezoeken. Dit is een soort van ‘generale’ voor de reguliere competitie. Het betreft een gigantische uitdaging, waarbij de club samen met een afvaardiging van de supportersverenigingen, de ‘lokale driehoek’ en de GGD het beste scenario uitwerken. Een eerste inventarisatie levert op dat er binnen de regels maximaal 8200 toeschouwers bij een wedstrijd kunnen zijn. Uiteraard zijn we op allerlei manieren aan het kijken  en vooral berekenen hoe we dit aantal kunnen verhogen. Zodra voor de supporters en de sponsoren het definitieve plan bekend is, komen we met de informatie daarover.

Oefenprogramma vrouwen

FC Twente Vrouwen is alweer twee weken in voorbereiding op het nieuwe seizoen. In aanloop naar het nieuwe seizoen speelt de ploeg van hoofdtrainer Tommy Stroot verschillende oefenduels. Vandaag is Paris Saint Germain in Parijs de tegenstander. De andere tegenstanders zijn DSC Arminia Bielefeld (7 augustus), 1. FC Bocholt (14 augustus), 1. FC Köln (21 augustus) en SV Meppen (28 augustus). Alle wedstrijden worden gespeeld zonder publiek. 

Volgende week is er geen nieuwsbrief, uiteraard informeren we jullie over de club via onze andere kanalen. 

Beste mensen, blijf gezond!  

Paul van der Kraan