Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Darnoud: "We zullen hard moeten werken voor de punten"

Het aftellen naar het einde van 2018 is begonnen. Voor FC Twente Vrouwen staan er nog twee duels op het programma. De nummer twee van de Eredivisie Vrouwen gaat op bezoek bij SC Heerenveen, dat zevende staat op de ranglijst. Licia Darnoud denkt dat ze met veel vertrouwen af kunnen reizen naar Friesland.

Licia%20darnoud

Blijven ontwikkelen

FC Twente heeft een drukke week met 3 wedstrijden in zeven dagen tijd. Vrijdag werd er gewonnen van ADO Den Haag (5-1) en afgelopen dinsdag was de ploeg van Tommy Stroot te sterk voor VV Alkmaar (4-2). Er is de afgelopen tijd dan ook een mooie serie van overwinningen neergezet. Licia Darnoud is dan ook blij met de ontwikkelingen. “We hebben weer erg goed gespeeld. Aan de resultaten te zien scoren we nu ook makkelijker. We maken nu de kansen af. We krijgen die al het hele seizoen, maar nu gaat het ook lopen qua scores. Afgelopen dinsdag tegen VV Alkmaar waren we echt de betere ploeg en hebben we het spel gemaakt. We hadden dit misschien niet verwacht, maar we zijn goed bezig en zitten in een lekkere flow. Iedereen speelt met veel vertrouwen en het gaat alles soepel. Wat het geheim is? Ik denk dat het een hechte groep is, die ook buiten het veld goed met elkaar op kan schieten. We blijven ons ontwikkelen en dat moeten we doortrekken.”

Lastige wedstrijd in Friesland

Vrijdagavond neemt de ploeg van Tommy Stroot het op tegen SC Heerenveen. Altijd een lastige tegenstander, maar volgens Licia Darnoud wel te verslaan. “Het gaat zeker niet gemakkelijk worden. We zullen hard moeten werken voor de punten, maar als we kijken naar de afgelopen periode moet dat goed komen. We zullen het spel moeten maken, maar dat kunnen we ook. We moeten met veel vertrouwen spelen en dan moeten we gewoon kunnen winnen in Friesland.”

Vrijdagavond speelt FC Twente Vrouwen om 19.30 uur tegen sc Heerenveen op Sportpark 't Skoatterwâld in Heerenveen.