Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Dario Dumic naar FC Twente

FC Twente heeft haar selectie versterkt met Dario Dumic. De 28-jarige verdediger wordt overgenomen van FC Utrecht en tekende vanmiddag in Enschede een contract voor twee seizoenen met de optie voor nog een jaar.  

Dumic1

Dario Dumic: “Vanaf het eerste moment dat ik contact had met FC Twente voelde ik dat de club me heel graag wilde hebben, dat is belangrijk voor mij. Ik ben hier zowel met NEC als met FC Utrecht geweest. We verloren beide keren. Ik herinner me dat de supporters van FC Twente een geweldige indruk op me maakten. Ik kan dan ook niet wachten om in dit stadion te spelen. Ik ga er alles aan doen om het team te helpen." 

Technisch Directeur Jan Streuer: “Het is mooi dat we Dario aan onze spelersgroep kunnen toevoegen en voor meerdere seizoenen hebben vastgelegd voor de club. Hij stond in de belangstelling van diverse clubs, maar wilde heel graag naar FC Twente komen. Dario is een grote sterke verdediger met kopkracht en kent de Nederlandse competitie. Hij brengt daarnaast de nodige ervaring met zich mee. Dario sluit na de oefenwedstrijd van morgen aan bij de selectie."

Dario Dumic 

De in Sarajevo geboren Dario Dumic groeide op in Denemarken en begon zijn carrière bij Hvidovre, op 16-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar Norwich. In 2010 keerde Dumic terug uit Engeland en tekende een contract bij Brøndy. Bij de Deense club speelde Dumic zes seizoenen, voordat hij in 2016 zijn loopbaan vervolgde in Nederland. Na anderhalf seizoen bij N.E.C. te hebben gespeeld stapte de verdediger in 2017 over naar FC Utrecht. Afgelopen twee seizoenen kwam Dumic op huurbasis uit voor Dynamo Dresden en SV Darmstadt 98. Dumic, vijfvoudig international voor Bosnië-Herzegovina, speelde tot dusver 243 duels in het betaald voetbal.