Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Danique Ypema: “Podium waar iedereen op wil spelen”

Woensdag (19.10 uur) speelt FC Twente Vrouwen in de UEFA Women’s Champions League tegen Sankt Pölten. Het is de eerste wedstrijd op het programma in de ‘Round of 32.’ Danique Ypema blikt vooruit op het treffen in Oostenrijk.

RTV Oost zendt de wedstrijd morgen live uit; op haar website, app en YouTube.

 dhs1852

Ypema speelt sinds dit seizoen bij FC Twente. “In het begin moest ik erg wennen, met name aan de trainingsintensiteit. Inmiddels bevalt het ontzettend goed. Met de nieuwe selectie spelen we al vroeg in het seizoen wedstrijden die ergens om gaan.”

Champions League Kwalificatietoernooi
Ypema speelde vorige maand alle drie de Champions League kwalificatiewedstrijden. “Ik vond het ontzettend vet om deze wedstrijden te mogen spelen. De Champions League is een podium waar elke voetballer op wil spelen. Dat ik dit mee mag maken bij FC Twente vind ik dan ook heel bijzonder.”

Sankt Pölten
Vorige maand plaatste FC Twente Vrouwen zich ten koste van FC Alashkert Women, Besiktas en GKS Gornik Leczna voor het hoofdtoernooi; bij de beste 32 van Europa. Woensdagavond wacht de eerste afspraak. “Ik kijk ontzettend uit naar de wedstrijd, het wordt sowieso een lastige wedstrijd, Sankt Pölten heeft zich ook niet voor niets geplaatst voor de Champions League en is de kampioen van Oostenrijk. Ik denk dat wij ontzettend worden uitgedaagd in deze wedstrijd, maar ik heb veel vertrouwen in de kwaliteit van ons team, we willen een goed resultaat neerzetten en gaan uiteraard voor de winst.”

Woensdag 25 september speelt FC Twente Vrouwen de return in De Grolsch Veste, aftrap 19.00 uur. Kaart-informatie voor deze Champions League wedstrijd.