Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Daan Rots tekent contract

Acht jaar geleden kwam Daan Rots als jeugdspeler naar de FC Twente Voetbalacademie. De inmiddels 18-jarige aanvaller uit Groenlo doorliep de hele jeugdopleiding en zal komend seizoen deel uit gaan maken van de selectie van FC Twente/Heracles Academie Onder 21. Rots tekende gisteren zijn eerste contract.

Daan%20rots1

“Het is mijn eerste contract en daar ben ik heel blij mee. Een heel mooie beloning”, vertelt Rots. “Dit geeft natuurlijk voor mij een boost richting het nieuwe seizoen.”

Rots maakte in 2012 de overstap van SV Grol naar de Voetbalacademie. “Toen ik naar FC Twente kwam is het in de jeugd voor mij niet zonder slag of stoot verlopen. Ik heb er altijd keihard voor moeten werken, zeker in de C-jeugd toen ik het fysiek lastig had. Afgelopen seizoen heb ik mij goed kunnen laten zien in Onder 19 met doelpunten en assists en heb ik veel geleerd.  Het was wel het jaar waarin ik voelde; ‘dit seizoen moet het gebeuren’. Ook met de eerste selectie heb ik mee mogen trainen en dan krijg je steeds sterker het gevoel dat je er nog meer voor moet gaan. Komend seizoen speel bij Onder 21 en hoop ik mij in de voorbereiding ook te kunnen laten zien bij het eerste elftal.”

Rob Boudrie, Manager Opleiding: “Het is Daan’s eerste contract, en dat is een verdiende beloning voor zijn harde werken. Het is altijd mooi om te zien dat een talentvolle speler zich vanaf het jongste jeugdteam zo ontwikkelt en uiteindelijk de hele Academie doorloopt. Dit contract is voor Daan ook een extra stimulans om zich te blijven ontwikkelen tot profvoetballer. Wij bieden hem de middelen om samen verder te groeien in zijn carrière.”