Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Compliment voor ons allemaal"

Met drie punten op zak vertrok FC Twente zaterdagavond uit Tilburg. De 0-3 zege op Willem II zorgde voor een goed gevoel. Na afloop keken aanvoerder Wout Brama en trainer Ron Jans terug op de wedstrijd. "We hebben goede spelers, een goed team en het zijn heerlijke jongens om mee te werken."

17

Ron Jans "Kleur op de wangen" 

"Toen we het seizoen begonnen denk je van wat brengt ons dit seizoen. Je kunt wel zeggen dat we inmiddels wat kleur op de wangen hebben. We draaien lekker mee. We mogen positief zijn, maar ook kritisch. Ik vond het eerste half uur dat Willem II beter speelde. Als je resultaten wilt boeken hebben je goede spelers nodig, de breedte van onze selectie is een ook kracht. Iedereen die erin komt heeft het in zich om in de basis te staan. Een compliment voor ons allemaal dat we in korte tijd een herkenbare speelwijze hebben neergezet en ook resultaten boeken. Jongens die elkaar een paar maanden geleden niet kenden spelen nu samen. Als je naar de basis kijkt dan zie je ook jongens die er vorig jaar al waren. We hebben goede spelers, een goed team en het zijn heerlijke jongens om mee te werken."

Wout Brama: "Doen waar we goed in zijn"

"De eerste helft was nog eens niet zo heel goed, we kwamen wel snel op 0-1, maar de tweede helft was beter. Voor rust waren we de bal snel kwijt en kregen we geen controle. We waren slordig en dan moet je te veel achter de bal aan en dat kost energie. In de tweede helft moet je dan eigenlijk een vierde of vijfde goal maken. We hebben nu vijf wedstrijden gespeeld, het zegt allemaal nog niet veel. We moeten elke week scherp blijven en de dingen doen waar we goed in zijn. In het begin van het seizoen hadden we helemaal niets. De club heeft keihard gewerkt om een goede selectie neer te zetten, Jan Streuer samen met de staf, er is een fijne energie bij de club. 

Foto's: Bas Everhard