Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Club belangrijker dan mijn achillespees"

Wout Brama is blij dat hij vrijdagavond een bijdrage heeft kunnen leveren aan de 1-0 overwinning van FC Twente op Telstar. De aanvoerder moest vanwege een achillespees blessure twee wedstrijden missen, maar was er vrijdag weer bij.

20190412 fct telstar 21522 1

"Ik wist dat ik vandaag ging spelen en kreeg veel vragen, of ik alweer kon spelen. Ik vond ook dat ik dat moest, voor mezelf en voor het team. Je hoopt het team wat extra’s te kunnen geven”, reageerde Brama na afloop. “Het is van levensbelang dat de club promoveert en dat is belangrijker dan mijn achillespees. Maar we hebben gewonnen en daar gaat het om, dat is belangrijk.”

“Er stond ook wat druk op deze wedstrijd natuurlijk, nadat we twee keer verloren hadden. En ondanks dat we niet goed speelden, hebben we wel weer een resultaat geboekt. Al kreeg Telstar nog wel een grote kans in de laatste minuut, wat niet mag gebeuren als je volle bak verdedigt. Maar zo gaat het dit jaar vaker, dat we niet goed spelen, maar wel de overwinning binnen halen. Daar gaat het om”, aldus Brama.

Zekhnini: “Focussen ons op onszelf”

In de wedstrijd tegen Telstar tekende Rafik Zekhnini voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij schoot de bal in de eerste helft beheerst binnen. “Het was een moeilijke wedstrijd. Dat wisten we van tevoren. Maar we hebben gevochten en hard voor elkaar gerend. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en blijven rustig als altijd. We blijven ons focussen op onszelf en proberen elke wedstrijd te winnen, om uiteindelijk ons doel te bereiken. Samen met de supporters, van wie we veel steun krijgen en waardoor we makkelijker kunnen voetballen.”

STEM OP DE MAN OF THE MATCH