Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Calvin Verdonk naar FC Twente: snelle transfer

Ter vervanging van de ernstig geblesseerd geraakte Jose Matos, heeft FC Twente Calvin Verdonk van Feyenoord gehuurd. De 22-jarige linksback komt tot het eind van het jaar naar Enschede. Omdat hij deel uitmaakte van de Feyenoord-selectie die donderdag in Tbilisi tegen Dynamo speelde in de Europa League, sluit hij pas zaterdag aan bij de selectie van FC Twente.

Calvin verdonk 01
"Calvin is goed opgeleid, offensief ingesteld, maar doet dat heel gedisciplineerd."

Volgens Technisch Directeur Ted van Leeuwen hoeft dat geen nadeel te zijn. “Het is natuurlijk geen optimale voorbereiding, maar het kon niet anders. Feyenoord heeft het ons vooraf laten weten en we zijn daarmee akkoord gegaan. We zijn de organisatie van Feyenoord zeer dankbaar voor hun soepele en professionele medewerking zodat Calvin nog op tijd overgeschreven kon worden. De markt voor speelklare linksbacks is uiterst dun. Calvin zelf was hoog gemotiveerd om FC Twente uit de brand te helpen. Hij hoefde er niet lang over na te denken en wij evenmin. Calvin past precies in het profiel. Is goed opgeleid, offensief ingesteld, maar doet dat heel gedisciplineerd. Heeft bovendien een zuivere voorzet. Door de positieve opstelling van Feyenoord, de speler en zijn management was de eigenlijke transactie in een oogwenk geregeld. En zoals bekend is een snelle transfer doorgaans een goede transfer.”

De huur van Calvin Verdonk loopt voorlopig tot de winterstop. “Het is misschien wat ongebruikelijk, maar toch hebben we deze constructie geaccepteerd. De afweging was snelheid: We kennen Calvin, hij heeft het gewenst profiel, is direct inzetbaar, heeft het gewenste niveau en past in de speelwijze. Het is geweldig dat Calvin FC Twente wil helpen en ons daarmee wat meer lucht verschaft een alternatieve oplossing te vinden.”