Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Caitlin Dijkstra naar FC Twente Vrouwen

Caitlin Dijkstra speelt komend seizoen voor FC Twente Vrouwen. De 22-jarige verdediger komt over van Ajax en tekende vanmiddag in De Grolsch Veste een contract voor één seizoen met een optie voor een tweede seizoen. Dijkstra maakt deel uit van de selectie van Oranje onder 23.  

Caitlin5

Caitlin Dijkstra speelde tot 2018 voor CTO Eindhoven en maakte vervolgens de overstap naar Ajax. Tijdens haar jeugdjaren speelde Dijkstra voor RKVV Jeka uit Breda. Na drie seizoenen in Amsterdam te hebben gespeeld vervolgt Caitlin vanaf het nieuwe voetbaljaar haar carrière bij FC Twente in Enschede.  

“Het was een lastige keuze om mijn eigen pad te verleggen en op zoek te gaan naar een andere club ”, vertelt Caitlin Dijkstra. “Maar ik wist dat het mij alleen maar beter zou maken en dat dat nodig was om mezelf door te blijven ontwikkelen en mijn doelen te behalen. Ik ben blij met mijn overstap naar FC Twente, ik vind dat Twente altijd een goede ploeg heeft. Mijn doelen zijn om zo veel mogelijk speelminuten te maken en om om de prijzen te spelen met FC Twente. Daarbij wil ik mijzelf ontwikkelen, zodat ik mooiere stappen mag maken.” 

“Caitlin behoort tot de meest getalenteerde groep speelsters, die momenteel net onder het Nederlands elftal zit”, vertelt René Roord. “Caitlin is een speelster met veel technische bagage, maar ook met de juiste hardheid. We zijn dan ook heel blij dat zij voor FC Twente heeft gekozen om zich verder te ontwikkelen naar een topspeelster.”