Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Boere: “We gaan dit goed vieren”

Voor Tom Boere was de kampioenswedstrijd tegen Jong AZ er één met een speciaal tintje. Hij werd niet alleen kampioen met FC Twente, hij vierde ook zijn rentree na een kaakblessure. 

20190422 fct jong%20az 19873

“We gaan dit kampioenschap goed vieren. Maar ik heb nog nooit een biertje gedronken”, lacht Boere na afloop. “Dit is wel een opluchting. Vorig jaar was natuurlijk een emotioneel jaar. Het was niet goed en we hadden dit jaar maar één taak. En dat was promoveren. Soms ging het met hangen en wurgen. We hebben veel kritiek gehad, ook als spelersgroep. Maar we hadden één doel en dat was promoveren naar de Eredivisie. En dat hebben we gedaan.”

“Heel mooi om mee te maken”

Boere vervolgt: “Je merkt de opluchting. Ook bij de supporters, voor wie dit kampioenschap natuurlijk ook heel mooi is. Het was dit seizoen wisselvallig, maar we hebben ook mooie wedstrijden gehad. Hier thuis is het sowieso altijd mooi, met het publiek erachter. Dit is heel mooi om mee te maken, bij deze fantastische club”, aldus Boere, die volgend seizoen met FC Twente weer op het hoogste niveau mag aantreden in de Eredivisie. “Lekker toch!”

Foto's: Anja Veurink, Bas Everhard, Frank Hillen en Gerrit Snippert 

Stem op de man of the match

Dinsdag huldiging bij De Grolsch Veste