Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Blij met de punten”

FC Twente won zondagmiddag met 2-1 van PEC Zwolle en deed daarmee goede zaken. De Tukkers vergrootten het gat met de provinciegenoot naar acht punten. Een goed resultaat, zonder de gehele wedstrijd goed te spelen, merkte trainer Gonzalo Garcia na afloop op. 

20191110 fct pec%20zwolle 13856

Wedstrijd in beeld

Garcia: “Het was een belangrijke wedstrijd en daarom zijn we blij met de drie punten. In de eerste helft waren we beter. We hadden goede pressing en kwamen niet in de problemen. En voorin waren we effectief en scoorden we twee keer.” In de tweede helft liet PEC Zwolle zich meer zien. “Dat waren onze slechtste 45 minuten van het seizoen. Zwolle voetbalde tussen onze linies door. We stonden niet compact genoeg en deden kleine dingen verkeerd. We waren alleen aan het vechten. Dit is niet de manier waarop we willen winnen. Maar we zijn blij met de drie punten, op deze belangrijke dag.”

Latibeaudiere: “Karakter getoond”

Bij FC Twente had Joel Latibeaudiere een groot aandeel in de zege. Hij gaf in de eerste helft de assist op de 1-0 en maakte even later zelf de 2-0. Bij de openingstreffer snelde hij langs de zijlijn en gaf hij een voorzet die Haris Vuckic promoveerde tot doelpunt. “Aitor zei tegen me dat ik moest gaan. ‘Go, go, go!’  En dat deed ik, waarna Vuckic ‘m prachtig afmaakte.” Kort daarna kopte Latibeaudiere de 2-0 binnen vanuit een corner. Ietwat gelukkig, omdat verdediger Sai van Wermeskerken en doelman Xavier Mous de bal niet wisten weg te werken. “Maar dat maakt niet uit. Een goal is een goal. Het was een heerlijk gevoel.” 

Latibeaudiere kroonde zich, mede dankzij zijn doelpunt en assist, tot man van de wedstrijd. “Een eer”, zegt hij. “Ook omdat het een moeilijke wedstrijd was. We hadden een goede eerste helft, waarin we er druk op hadden en veel tweede ballen wonnen. In de tweede helft maakte Zwolle het ons moeilijker, ze bleven maar komen. We hadden het beter kunnen doen. Maar we zijn bij elkaar gebleven en hebben karakter getoond.”

Foto's: Frank Hillen & Bas Everhard