Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Bevestigen waar we mee bezig zijn"

Zondag staat de eerste uitwedstrijd van dit seizoen op het programma. In De Kuip wacht voor FC Twente het treffen met FC Twente. Vrijdagmiddag blikte trainer Ron Jans vooruit op het duel.

20200816 feyenoord fct 22219
“Het wordt zondag totaal andere wedstrijd”

Afgelopen week werden de eerste punten van het seizoen behaald. De 2-0 zege op Fortuna Sittard zorgde voor een goed gevoel. Ron Jans: “Een terechte overwinning, de manier van spelen was voor spelers, maar ook de supporters herkenbaar.”

In voorbereiding op het seizoen ging FC Twente ook op bezoek bij Feyenoord (0-0). “Het wordt zondag een totaal andere wedstrijd”, vervolgt Jans. “Het was toen 35 graden en Feyenoord stopte niet heel veel energie in die wedstrijd, dat zal totaal anders zijn. Het is inmiddels een totaal ander Feyenoord, maar ook een ander FC Twente. Wij willen zondag bevestigen waar we mee bezig zijn en dan niet alleen op basis van het resultaat in de wedstrijd tegen Fortuna, maar eigenlijk de hele tijd al. Dat wil ik zondag graag op het veld terug zien. Het is duidelijk waarom we naar De Kuip gaan en dat is niet om te verliezen, er in ieder geval liggen kansen.”

Selectie
Ron Jans werkte met een fitte selectie toe naar het duel, hij verwelkomt Kik Pierie in de wedstrijdselectie. De verdediger raakte aan het begin van de voorbereiding geblesseerd en heeft afgelopen periode weer met de groep mee kunnen trainen. “Kik is er voor het eerst weer bij en dat is mooi. Hij heeft de hele week meegetraind en dat ging prima. Kik heeft er keihard voor gewerkt."

Feyenoord – FC Twente, aanvang 14.30 uur, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. 

Ron Jans: "Er liggen kansen"