Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Beste prestatie tot nu toe"

Trainer Ron Jans en doelman Joël Drommel vinden dat FC Twente het punt tegen PSV (1-1) zondag heeft verdiend. In de eerste helft had de ploeg het in de eigen Grolsch Veste lastig, maar in de tweede helft speelden ze sterker en sleepten ze het punt binnen. Voor Drommel had de wedstrijd een speciaal tintje. Hij speelde namelijk zijn honderdste wedstrijd in het shirt van FC Twente.

Fc%20twente%20psv%20jans
"Enorm compliment voor de ploeg

“We kwamen, zeker in het begin, niet onder de druk van PSV uit. Ze creëerden veel en wij hadden ook problemen met hun corners. Maar Drommel heeft ons in de wedstrijd gehouden”, zegt Jans, die in de tweede helft een ander spelbeeld zag. “Vanaf het eerste moment kreeg PSV niet meer de druk op onze opbouw. We kwamen steeds meer in de wedstrijd. We kregen een strafschop en hadden zelfs nog kunnen winnen. Het is te veel om te zeggen dat we het hebben omgedraaid, maar in de tweede helft waren we minimaal gelijkwaardig en misschien wel beter. Een enorm compliment voor de ploeg.”

“Voor mijn gevoel is dit, ondanks dat je niet wint, de beste prestatie tot nu toe in de competitie. Vandaag is ook bewezen dat we ons niet alleen mentaal kunnen terug knokken, maar ook fysiek kunnen we er veel en lange tijd energie in leggen, met een hoge intensiteit”, aldus Jans na de remise. “Vrijdag moeten we dat weer kunnen opbrengen, tegen RKC. Nu waren we de eerste helft wat geïmponeerd door PSV en hoe weinig tijd we kregen. Maar vrijdag tegen RKC zullen wij zelf meer het spel moeten maken.”

Drommel: "Alleen maar genieten"

Bij FC Twente blonk Drommel uit. De doelman had enkele goede reddingen en stopte een strafschop van Eran Zahavi. “Ik denk wel dat ik een puntje heb gepakt vandaag, vooral in de eerste helft.” Meteen in de beginfase had Drommel het al druk. Met twee knappe reddingen behoedde hij FC Twente van een eerste tegengoal. “Dat is heerlijk voor een keeper, dan kun je in de wedstrijd groeien.” Datzelfde gold voor FC Twente, dat sterker werd naarmate de wedstrijd vorderde. “We hebben onszelf in de wedstrijd gehouden. In de tweede helft vond ik ons de betere ploeg. Dus het puntje is verdiend."

Voor Drommel was het sowieso een mooie week. Drommel somt op: “Dat je je 100ste wedstrijd speelt voor FC Twente, een penalty pakt en van Oranje komt. Dat is alleen maar genieten. Ik heb een leuke week gehad, ben bij het Nederlands elftal goed opvangen en heb goede gesprekken gehad. Ik hoop dat ik er nu bij blijf en ik moet natuurlijk ook blijven presteren bij FC Twente.”

Foto's: Gerrit Snippert & Frank Hillen