Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Benieuwd welk avontuur mij te wachten staat”

Voor Sabrine Ellouzi staat er een speciale week op het programma, eind januari verblijft de speelster van FC Twente Vrouwen bij de selectie van Tunesië. Niet alleen zij maakt haar debuut voor het nationale elftal. De Tunesische selectie komt in januari voor het eerst bij elkaar en gaan een nieuw elftal formeren.

20190925 fct%20vr%20 %20sankt%20polten%20vr 10102
"Het is voor iedere voetballer een droom om international te worden"

De 22-jarige Sabrine Ellouzi, geboren en getogen in Hengelo, speelde in meerdere jeugdselecties van Oranje. Haar vader is Tunesisch en daarom heeft Sabrine een dubbele nationaliteit. Afgelopen week ontving zij de uitnodiging voor de trainingskamp van het Tunesisch elftal. “Een tijdje terug hoorde ik dat er plannen waren om opnieuw een nationaal vrouwenteam samen te stellen”, vertelt Ellouzi. 

“Als je dan werkelijk een uitnodiging ontvangt voor het trainingskamp is dat wel speciaal. Ik ben ontzettend trots en blij dat ik deze uitnodiging heb ontvangen, ik ben benieuwd welk avontuur mij te wachten staat, ik ga er helemaal open in. Ook ben ik wel benieuwd naar het niveau. Samen met een Duitse en Deense speelster, zij we de enigen die in Europa spelen, de andere speelsters wonen en spelen in Tunesië. Het is voor iedere voetballer een droom om international te worden, dat voor mij deze kans voorbij komt vind ik heel speciaal." 

Toch is het niet de eerste keer dat Ellouzi in beeld is voor een nationale ploeg. Na haar wedstrijden voor vertegenwoordige jeugdteams van Oranje kreeg Ellouzi een paar jaar geleden een telefoontje uit Marokko. “Ze wilden me feliciteren met een uitnodiging voor de nationale ploeg. Ik moest ze helaas teleurstellen. Ze hadden een foutje gemaakt en dachten dat ik de Marokkaanse in plaats van de Tunesische nationaliteit. Dat deze uitnodiging nu is gekomen, is wel heel speciaal.”

Ellouzi is vaker op familiebezoek en vakantie geweest in Tunesië, dus het is voor haar niet de eerste keer dat zij in het Noord-Afrikaanse land komt. “De laatste keer dat ik in Tunesië was, was 5 jaar geleden. We gingen toen op bezoek bij familie van mijn vader, die allemaal in de grote kustplaats Sousse wonen. Ik heb ontzettend veel zin om terug te gaan en het land te bezoeken. Mijn vader spreekt Tunesisch en die helpt mij nu met het leren van de taal, zodat ik mijzelf straks beter kan redden. Ik ben gewend aan de Nederlandse cultuur en gebruiken, maar ik ben trots dat ik naast de Nederlandse ook de Tunesische nationaliteit mag dragen. Een uitnodiging voor het nationale elftal maakt dat extra bijzonder.”

De trainingsweek duurt van 22 januari tot 1 februari, en vindt plaats in Tunesië en Marokko. In de trainingsweek speelt het team twee oefenwedstrijden in en tegen Marokko. Eind november vindt de Afrika Cup plaats, mogelijk is (zodra Tunesië zich kwalificeert) dat het eerste grote toernooi waar het nieuwe elftal aan deel kan nemen.