Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Ben bang dat we iets meer hebben verloren dan alleen drie punten"

Trainer Ron Jans baalde na afloop van de wedstrijd tegen Ajax (1-3) niet alleen van de nederlaag, maar vooral ook van de blessures van Vaclav Cerny en Jayden Oosterwolde. 

20210114 fct ajax 28152

Na zeven minuten moest Cerny noodgedwongen het veld verlaten. “We hadden op dat moment op voorsprong kunnen komen, maar wat veel erger is is dat een van je belangrijkste spelers uitvalt. Op het moment dat hij even aan de zijlijn staat, geven wij met tien man te veel ruimte weg en dan sta je met 0-1 achter. In die twee minuten was ik even bang dat de wedstrijd gespeeld was. Ik vond Ajax beter voetballen, maar ook wij hebben de kansen gehad. In de eerste helft hadden wij minimaal net zoveel kansen en had het misschien wel 2-2 moeten staan.”

“We hadden punt kunnen pakken, wat niet verdiend was geweest."

Vlak na rust leek Queensy Menig de 1-1 te maken. “Ik had direct al het vermoeden dat het net buitenspel was. Dus dat ging niet door. We kregen daarna nog een kansje met Danilo, maar het was vooral Ajax dat ons in leven liet. Ik heb dan nog één wisselmoment en de jonge jongens brachten veel nieuwe energie. Met een klutsbal staat het dan ineens 1-1 met nog maar een paar minuten te spelen. Dan moet je die bal het stadion uitschieten en de punten koesteren. We waren te weinig Italiaans in de laatste minuten.”

“We hadden hier een punt kunnen pakken, wat niet verdiend was geweest. Het meest vervelende zijn de twee blessure en die moeten we even afwachten. Thuis van Ajax verliezen kan, maar ik ben bang dat we iets meer hebben verloren dan alleen drie punten.”

Foto's: Anja Veurink en Bas Everhard