Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Belangrijkste fase komt eraan”

Na de interlandbreak staat er dit weekend weer Eredivisie-voetbal op het programma. Morgenavond om 20.00 uur trapt FC Twente in De Grolsch Veste af tegen Vitesse. In aanloop naar het treffen de vooruitblik met trainer Ron Jans. 

Ave 0706 jans

Afgelopen week verbleven Ramiz Zerrouki en Tyronne Ebuehi bij de nationale ploeg. Donderdag werden beiden weer op het trainingsveld verwelkomd in Hengelo. “Gisteren hebben Ramiz en Tyronne voor de helft mee kunnen trainen en vandaag waren ze er weer volledig bij”, vertelt Ron Jans. Zerrouki beleefde een speciale week met zijn debuut voor Algerije en Ebuehi speelde dinsdag de hele wedstrijd bij Nigeria. “De aandacht die Ramiz krijgt is mooi, maar hij is er nuchter onder. Ramiz heeft er veel voor moeten doen om zo ver te komen, dat maakt het verhaal alleen maar mooier. Hopelijk geeft het hem nog meer vertrouwen. Hij mag er trots op zijn, maar nu is de knop weer omgezet naar FC Twente.”

"Als we kunnen stijgen is het helemaal mooi."

De competitie wordt hervat tegen Vitesse. Medio februari werd in het GelreDome een 0-2 zege geboekt op de Arnhemmers. “Dat was een verdiende zege voor ons”, vervolgt Jans. “Het verhaal van FC Twente dit seizoen is vergelijkbaar met Vitesse, voor de winterstop was het beter dan erna. Ik verwacht dat beide teams ook de ruimtes gaan zoeken. Vitesse heeft de snelheid voorin die wij ook hebben, de ploeg die in de omschakeling het meest effectief is zou wel eens kunnen winnen.”

“We hebben afgelopen weken goed kunnen trainen en een goede oefenwedstrijd tegen Zwolle gespeeld. Dat niveau willen we doorzetten. De wedstrijd tegen Heerenveen was al een stuk beter dan daarvoor, maar morgen moeten we het weer laten zien. We hebben nog zeven competitieduels te gaan en daarmee komt de belangrijkste fase eraan. We moeten zorgen dat we op de ranglijst niet zakken en als we kunnen stijgen is het helemaal mooi.”

Selectie FC Twente
Wout Brama ontbreekt vanwege een kuitblessure. “Wout is er voorlopig niet bij”, geeft Jans aan. “Als hij nog wat mee kan pikken van de competitie dan is dat in de eindfase. En eventueel, dat zou helemaal mooi zijn, de play-offs.” 

 FC Twente – Vitesse, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Het duel is live te zien op ESPN 1. 

Foto's: Gerrit Snippert