Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Belangrijke week begint met VVV-thuis”

Zondag wacht in De Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Vrijdag na de ochtendtraining blikte trainer Ron Jans vooruit op het duel.  

Ave 0706 jans

VVV-Venlo kwam donderdagavond nog in actie. De ploeg bekerde ten koste van Go Ahead Eagles verder (1-0 zege).  In december ging FC Twente nog op bezoek bij VVV en won met 1-2. “In die wedstrijd creëerden we best veel, alleen gingen ze er niet allemaal in. Daardoor lieten we bijna twee punten achter in Venlo”, vertelt Jans. “Dat typeert VVV ook wel. Een ploeg met een sterk collectief en spelers die nooit opgeven. Ze werken hard en zitten in een betere flow dan toen wij ze troffen. Qua puntenaantal draaien we ook na de winterstop goed mee en voor ons is het weer een mooie uitdaging, ook voor de spelers die nu de kans krijgen. Er komt een belangrijke week aan en die begint zondag met VVV-thuis. De eerste helft tegen Groningen zag er goed uit, daar moeten we op voortborduren.”

Selectie FC Twente
Naast de geblesseerden Vaclav Cerny en Jayden Oosterwolde, zijn Tyronne Ebuehi en Wout Brama er zondag niet bij. “We hebben goede hoop dat Tyronne en Wout de week erna weer aan kunnen sluiten”, geeft Jans aan. Nieuwkomer Luciano Narsingh maakt zondag wel deel uit van de selectie. “We wilden er graag een buitenspeler bij hebben en we denken dat we met Luciano een goede kandidaat hebben gevonden. Ik heb zelf met Luciano bij Heerenveen gewerkt. Een prettige jongen die ons, denk ik, enorm kan helpen, ook met zijn ervaring. Een teamspeler met snelheid en een goede voorzet.”

De selectie werkt zaterdag de afsluitende training af richting het treffen met VVV-Venlo.   

FC Twente – VVV Venlo, aanvang 14.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Het duel is live te zien op ESPN 1. 

INTERVIEW - Luka Ilic