Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Belangrijke wedstrijd tegen een concurrent”

Zondagmiddag komt PEC Zwolle naar De Grolsch Veste. Een treffen tegen de nummer vijftien van de Eredivisie. Vrijdagmiddag blikte trainer Gonzalo Garcia vooruit op het duel.

Gonzalo garcia

“Na een teleurstellende wedstrijd vorig weekend hebben we een goede week gehad”, vertelt Gonzalo Garcia. “Op het moment dat we zaterdag tegen AZ in de wedstrijd komen valt die rode kaart voor Joel Drommel. Dan weet je dat het nog moeilijker wordt.”

Die rode kaart zorgt ervoor dat de goalie zondag tegen PEC Zwolle een wedstrijd schorsing uit moet zitten. Verder kan Garcia beschikken over een fitte groep, zo zal Julio Pleguezuelo na zijn schorsing en blessure terugkeren in de wedstrijdselectie. “We staan er goed op, iedereen is fit.”

PEC Zwolle, dit seizoen onder leiding van trainer John Stegeman, staat momenteel met tien punten op een vijftiende plek in de Eredivisie. Vijf minder dan FC Twente. “Elke wedstrijd is belangrijk, maar deze misschien nog wel meer dan anders. Een duel tegen een directe concurrent. We kunnen een verschil maken met de teams onder ons en aansluiting pakken met de ploegen erboven. Wanneer je naar de wedstrijden van PEC Zwolle kijkt heb je vaak het gevoel dat er meer voor ze inzit, zoals hun wedstrijd tegen Heracles. Ze hebben gewoon een goed voetballende ploeg.”

Morgenmiddag werkt de selectie de afsluitende training af op het Trainingscentrum.

FC Twente – PEC Zwolle, aanvang 14.30 uur, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.