Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Bekerduel: FC Twente Vrouwen op bezoek in Eindhoven

De afgelopen weken stonden er voor FC Twente Vrouwen geen wedstrijden op het programma, maar nu gaat de strijd om de prijzen toch echt beginnen. Volgende week starten de play-offs voor de Eredivisie Vrouwen en dit weekend speelt de ploeg van Tommy Stroot in de achtste finale van de KNVB Beker. Tegenstander daarin is CTO Eindhoven. Anne Bhagerath kijkt met vertrouwen uit naar het duel.

Teamfoto vrouwen

Na de laatste reguliere competitiewedstrijd vlogen veel speelsters uit voor interland verplichtingen. De voorbereiding op het duel in de achtste finale werd dan ook maar met een klein groepje afgewerkt. Anne Bhagerath: "Ondanks dat er de afgelopen weken maar weinig speelsters aanwezig waren is er goed en intensief getraind. Door de interlandverplichtingen is de voorbereiding niet met de hele groep geweest, maar dat hebben we vaker gehad. We weten hoe we het moeten aanpakken, dus dat moet geen problemen opleveren.”

“Het is toch speciaal om in de KNVB Beker uit te komen"

De KNVB Beker brengt toch weer een ander gevoel met zich mee dan de reguliere competitie. Dat ervaart ook Anne Bhagerath. “Het is speciaal om in de KNVB Beker uit te komen. Je komt andere tegenstanders tegen en het is iedere wedstrijd weer strijden voor de volgende ronde, want je kan er zo maar uit liggen. We zullen er zaterdag tegen CTO Eindhoven dan ook vanaf de eerste minuut moeten staan.”

Om de kwartfinale te bereiken moet er afgerekend worden met CTO Eindhoven. “Het zal zeker niet gemakkelijk worden. Het is een jong team dat onbevangen het duel in zal gaan en vecht voor iedere meter. Ik verwacht dan ook dat het een leuk duel wordt. We onderschatten onze tegenstander absoluut niet, maar als we onze kwaliteit laten zien dan moet het goed komen.”