Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Begrip voor maatregel, maar wel erg teleurgesteld”

Vanavond heeft minister-president Mark Rutte op een ingelaste persconferentie nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Vanaf morgen is er bijvoorbeeld de komende drie weken geen publiek meer welkom bij sportwedstrijden in ons land, zowel bij de amateurs als bij de profs. Deze maatregel heeft opnieuw grote gevolgen voor het betaald voetbal.

Ave 4543
"Treffen vele branches opnieuw hard, FC Twente niet uitgezonderd."

Paul van der Kraan: “De gezondheid van iedereen heeft uiteraard de hoogste prioriteit. Het virus is nog altijd in ons midden, daar kunnen we niet omheen. We moeten er dan ook alles aan doen om het te bestrijden, daar kan geen misverstand over bestaan. De nieuwe maatregelen treffen echter vele branches opnieuw hard, FC Twente niet uitgezonderd. Voetballen zonder supporters is niet waarvoor het spelletje bedoeld is. We hebben begrip voor de nieuwe maatregelen, maar dat neemt niet weg dat we uitermate teleurgesteld zijn. Met name omdat niet is aangetoond dat de verspreiding van het virus gerelateerd is aan stadionbezoek.

Vanaf dag 1 zijn we bezig geweest om ons stadion coronaproof te maken, zodat iedereen veilig de wedstrijden kan bezoeken. Hierover is met gemeente, veiligheidsregio, GGD en politie intensief contact. We zijn gestart met 3.500 supporters en afgelopen vrijdag hebben we voor de tweede keer dit seizoen 8.000 supporters kunnen verwelkomen. Supporters houden zich keurig aan alle maatregelen, hiervoor hebben we meerdere malen complimenten gekregen van de instanties. Mochten de nieuwe maatregelen effect hebben, dan willen we daarna de supporters weer zo snel mogelijk kunnen verwelkomen in het stadion. Daar zijn we klaar voor.”