Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Begin steeds meer mijn plek te vinden"

Zondagmiddag speelt FC Twente Vrouwen de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. In aanloop naar het duel in De Grolsch Veste blikken we vooruit met Kerstin Casparij, de 20-jarige jeugdinternational kwam deze zomer over van sc Heerenveen en is bezig aan haar eerste seizoen voor FC Twente Vrouwen.

Ave 0561
“Ik begin steeds meer mijn plek te vinden"

FC Twente Vrouwen speelde haar vorige competitiewedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Dit duel werd overtuigend gewonnen met 0-3. Casparij was erg blij met de eerste competitiezege van het seizoen. "Wij speelden een goede wedstrijd, creëerden veel kansen en we hebben goed de nul gehouden.”

Volgens Casparij voelt het team zich steeds beter. "In het begin was het even zoeken, dat was ook te zien aan de resultaten, maar na de interlandperiode zijn we steeds meer een team geworden. Wij hebben gewoon heel veel kwaliteit", vertelt de verdediger. “Ik begin steeds meer mijn plek te vinden. Ik ben tevreden, maar wel altijd kritisch.”

FC Twente Vrouwen speelt zondag tegen ADO Den Haag. De ploeg staat momenteel twee plekken hoger dan FC Twente Vrouwen. Casparij: “ADO Den Haag is een fysieke ploeg met snelle speelsters voorin. Zij zullen zeker veel tegenstand bieden, het is geen verkeerde ploeg.” Toch heeft ze vertrouwen in een goed resultaat. “We gaan in veel duels komen, maar ik verwacht dat als wij slim en rustig voetballen wij de bovenliggende partij zullen zijn.”

FC Twente – ADO Den Haag, aftrap 12.15 uur, is zondag te zien op FOX Sports1 en wordt gespeeld in De Grolsch Veste. Vanwege de coronamaatregelen is het duel niet toegankelijk voor publiek.