Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Avond vol emoties

Beste FC Twente-supporter,

Afgelopen dinsdag kondigde Mark Rutte de verlengde lockdown aan. Het was geen verrassing dat de eerder genomen coronamaatregelen niet worden versoepeld. Dankzij alle extra maatregelen en investeringen van FC Twente en de andere clubs èn dankzij het intensieve testbeleid kunnen we blijven voetballen in De Grolsch Veste en in de andere stadions. We zijn blij dat we hierdoor onze supporters toch nog kunnen vermaken met de wedstrijden. Daarnaast gaat het inzetten van zogenaamde fieldlabs in enkele stadions, na de lockdown-periode, ons nieuwe kennis en inzichten geven over de verspreiding van het coronavirus. Dat is belangrijke informatie voor de totale evenementenbranche en het betaald voetbal in het bijzonder. Door de coronamaatregelen en het toedienen van het vaccin hopen we allemaal op een spoedige terugkeer naar volle stadions. Zoals ik al eerder heb gezegd krijgen we door deze crisis met name volgend seizoen met toenemende financiële problemen te maken. Dit komt met name door de compensatie die wij moeten geven. Wanneer bijvoorbeeld supporters die hebben aangegeven volgend seizoen gecompenseerd te willen worden hiervan afzien, zou dat 2,5 miljoen euro schelen. We gaan kijken naar alle opties. Een ding is zeker, iedereen mag ons aan de gemaakte afspraken houden.

De grolsch veste

FC Twente en de KNVB zijn over eventuele financiële steun inmiddels in gesprek met een afvaardiging van de ministeries van Economische Zaken en VWS in Den Haag. We verwachten daar over een week of zes meer over te kunnen zeggen. Premier Rutte zei dinsdag in zijn persconferentie dat hij financiële steun van de overheid voor sectoren die vanwege corona schade ondervinden logisch vond. Dat biedt in ieder geval perspectief.

Online tv-uitzending nieuwjaarsavond

Woensdagavond mochten collega-directeur Martijn Hoogstoevenbeld, hoofdtrainer Ron Jans en ik in een online tv-uitzending aanschuiven bij presentator Bert Eeftink om vooruit te blikken op het jaar 2021. Deze tv-uitzending was een alternatief voor de traditionele nieuwjaarsreceptie die om de bekende redenen geen doorgang kon vinden. In een ongedwongen sfeer hebben we gesproken over enkele plannen voor komend jaar. Daarnaast ontvouwden Sander Haas namens hoofdsponsor Pure Energie en Coen Brinkman en Gerrit Stoker namens de businessclubs de TOS en de Gouden Talenten enkele van hun ideeën voor de toekomst. Michelle Morsink, bestuurslid van de businessclub Talent Group Twente (TGT) vertelde enthousiast over de enorme belangstelling voor deze businessclub voor jonge ondernemers en over wat ze allemaal van plan zijn. Inmiddels bestaat de TGT uit 132 leden, waarvan bijna 50% vrouw. Nog diezelfde avond meldden zich twee nieuwe leden. Door haar enthousiasme zullen nog velen volgen. Daar ben ik van overtuigd.

Eerste elftal

De selectie van Ron Jans is het nieuwe jaar begonnen met een afgetekende uitzege tegen FC Emmen. De korte winterstop had de selectie blijkbaar goed gedaan, want de energie zoals we die de eerste seizoenshelft zagen, maar alleen tegen Sparta ontbrak, was volledig terug. De jonge ploeg -op een gegeven moment stonden er maar liefst zeven zelf opgeleide spelers in het veld- liet FC Emmen volledig kansloos.

Gisteravond tegen Ajax was een avond vol emoties. Als je in de laatste minuut een punt ziet wegglippen doet dat wel even pijn, vooral als je net daarvoor de gelijkmaker hebt gemaakt. Ajax was dan misschien wel de betere ploeg, maar zolang het 0-1 is, is alles mogelijk. Dat bleek ook wel. Naast het puntverlies zijn de blessures van Vaclav Cerny en Jayden Oosterwolde fikse tegenvallers. De komende dagen zal blijken hoe ernstig de blessures zijn. Ron Jans en zijn staf waren vanaf vanmorgen alweer hard aan de slag om de ploeg voor te bereiden op het uitduel tegen FC Groningen. Zondagmiddag zal de selectie er weer staan.

Laatste trekking ‘Trots op onze Veste loterij’

De uitslag van de tweede trekking van de ‘Trots op onze Veste loterij’ heeft inmiddels plaats gevonden en is terug te vinden op www.trotsoponzevesteloterij.nl. De derde en laatste trekking is woensdag 27 januari. Iedereen die in het bezit is van loten neemt automatisch deel. Tijdens de laatste trekking gaat de hoofdprijs eruit, een Volkswagen Polo die beschikbaar is gesteld door Huiskes-Kokkeler. Loten zijn nog steeds te koop via de website. Ik durf nu al te zeggen dat de loterij een prachtig succes is, meer dan 15.500 loten zijn er tot nu toe verkocht en dat levert de stichting ‘Onze Veste’ een prachtig startbedrag op voor het onderhoud van De Grolsch Veste.

Deze maand geen IkMisOe Matchdaypakket

De actie rondom de IkMisOe Matchdaypakketten in de eerste seizoenshelft was een groot succes. Met het IkMisOe Matchdaypakket op tafel hebben vele supporters toch nog een beetje stadionervaring beleefd. Als je niet naar De Grolsch Veste kunt, moet De Grolsch Veste maar naar je toe. Door de inzet van supportersverenigingen, vrijwilligers en personeel is de actie een groot succes geworden. Duizenden supporters hebben genoten van ruim 20.000 broodjes Twenteham. De tweede seizoenshelft willen we de actie voortzetten. Door de verlengde lockdown moeten we daar deze maand nog vanaf zien, maar vanaf februari hopen we het IkMisOe Matchdaypakket zeker weer in te zetten. Zodra hier meer over bekend is, informeren we de supporters via de bekende kanalen.

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur