Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Assaidi terug in De Grolsch Veste: "Kippenvel moment"

Vrijdagavond maakte Oussama Assaidi na een lange periode zijn rentree in het shirt van FC Twente, een mooi weerzien in De Grolsch Veste met de aanvaller. Na afloop van het treffen met Jong FC Utrecht blikten Assaidi en trainer Marino Pusic terug op de avond. 

Imgl5929

“Het was een kippenvel moment”, begint de teruggekeerde Oussama Assaidi. “Al bij het warmlopen scandeerden ze m’n naam. We hebben een fantastisch publiek, maar dat wist ik al. Ze steunen ons in goede en slechte tijden. Hopelijk blijft mijn knie rustig, ik zal vanavond wel even met ‘m gaan praten”, grapte de aanvaller. “Ik verwacht geen erge reactie. Hij wordt alleen wat stijf en misschien wat dikker, maar daar heb ik qua pijn geen last van.”

Het voetballen was de dribbelaar duidelijk nog niet verleerd. “De techniek verleer je niet, al merk ik wel dat ik fysiek nog niet top ben. Waar ik normaal meer sprintjes achter elkaar trek, pass ik de bal nu eerder af. Maar dit was nog maar de eerste stap. Gelukkig remt de medische staf me goed af en hebben ze een schema voor me.”

Marino Pusic: "Blessure was balen en slikken"

“We begonnen goed aan de wedstrijd en hadden in de eerste twintig minuten de voorsprong uit moet bouwen”, reageerde Pusic na afloop. “Dan moet je de wedstrijd eerder beslissen, maar zonder veel weg te geven lieten we Utrecht in leven”, aldus Pusic, die Zekhnini in de eerste helft uit zag vallen met een blessure. “Blij met de overwinning, uiteindelijk gaat het om de drie punten, maar waar ik van baal is de blessure van Zekhnini. Dat was slikken. Tot dat moment speelden we goed met veel positie wisselingen. We moeten tot morgen wachten om te kijken wat de schade is.” Ruim tien minuten voor tijd maakte Oussama Assaidi zijn rentree in De Grolsch Veste. “De wijze waarop hij werd ontvangen en begroet door de supporters was mooi, ik ben blij voor Oussama. Fantastisch voor hem. Je zag direct zijn kwaliteiten, dat is wat we nodig hebben. Hopelijk kunnen we het verder uitbouwen naar meer minuten voor hem.”

Woensdag speelt FC Twente opnieuw in De Grolsch Veste. Dan staat de kwartfinale van de KNVB Beker tegen Willem II op het programma. 

STEM OP THE MAN OF THE MATCH