Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Ashleigh Weerden blikt vooruit op uitduel met Ajax

Vrijdagavond (19.30 uur) staat wederom een belangrijke wedstrijd voor FC Twente Vrouwen op het programma. Ditmaal tegen Ajax. Na het verloren duel tegen PSV (2-3) staat FC Twente Vrouwen met zes punten uit drie wedstrijden op een derde positie op de ranglijst. Ajax staat met een punt meer op een tweede plaats. In aanloop naar het duel blikt Ashleigh Weerden vooruit. 

1423
"We moeten niet 80 minuten, maar een hele wedstrijd goed spelen."

De in Amsterdam geboren linksbuiten kijkt uit naar het duel. “Van Ajax willen we absoluut niet verliezen. Ik ken persoonlijk ook veel meiden uit het team, dus dan wil je natuurlijk extra graag winnen.” Weerden geeft aan dat Ajax er voetballend op vooruit is gegaan. “Ajax is dit seizoen wat meer gaan voetballen ten opzichte van vorig jaar. Wij moeten onze kwaliteiten laten zien op het veld, zoals ons sterke positiespel”, weet Weerden. 

Ondanks de verloren wedstrijd tegen PSV (2-3) van afgelopen weekend, is het vertrouwen er nog steeds. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar hebben de voorsprong in de laatste tien minuten weggegeven. We moeten niet 80 minuten, maar een hele wedstrijd goed  spelen. Hier komt ook een stukje volwassenheid bij kijken. Tegen PSV geven we twee keer een voorsprong weg, dat kunnen we voorkomen door af en toe wat slimmer en volwassener te spelen." 

Naast de toppers in de Eredivisie is FC Twente Vrouwen deze weken ook actief in de UEFA Women's Champions League. Ondanks het drukke programma zit het volgens Weerden goed met de fysieke gesteldheid van de ploeg. “De trainers zorgen ervoor dat we de juiste belasting krijgen, zodat we fit zijn voor de wedstrijden. Daarnaast moet je goed naar je eigen lichaam luisteren en goed voor jezelf en elkaar zorgen.” 

De ploeg van hoofdtrainer Tommy Stroot speelt woensdag in De Grolsch Veste de return tegen Sankt Pölten. Na de 2-4 overwinning in Oostenrijk heeft FC Twente een goeie uitgangspositie om door te gaan naar de volgende ronde. Weerden geeft echter aan dat de focus eerst bij Ajax ligt. “Wij leven van wedstrijd tot wedstrijd. Natuurlijk willen we zover mogelijk komen in de Champions League, maar ook in de Eredivisie willen wij weer bovenaan eindigen.Tegen Ajax willen we een goed resultaat halen." 

De wedstrijd tegen Ajax Vrouwen begint vrijdag om 19.30 uur, locatie sportcomplex de Toekomst in Amsterdam.