Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Altijd leuk om terug te komen”

FC Twente neemt het zaterdag in het Hitachi Capital Mobility Stadion op tegen FC Groningen. Om 18.30 uur wordt er afgetrapt. Vanmiddag blikte trainer/coach Gonzalo Garcia vooruit op het duel.

Garcia

Seizoenstart

FC Twente speelde in de eerste wedstrijd van het seizoen 1-1 gelijk tegen PSV. “Het was voor ons een goede start van de competitie”, begint trainer Gonzalo Garcia. “Geen geweldige start, want dan hadden we gewonnen. We speelden met name in het begin een goede wedstrijd.”

Selectie

“Er waren deze week wel wat jongens met pijntjes, maar dat hoort erbij. Tim Hölscher traint volop mee en maakte inmiddels minuten bij de beloften, Wout Brama is nog niet fit.” Emil Berggreen zat tegen PSV voor het eerst bij de selectie. “We gaan na de training bekijken of hij morgen eventueel meegaat”, vertelt Garcia over de spits.

Godfried Roemeratoe maakte tegen PSV zijn Eredivisie debuut. “Godfried speelde prima, hij pakt alles snel en goed op. Hij heeft veel kwaliteiten, maar aan het eind van de wedstrijd zat hij er doorheen. Hij heeft heel veel meters moeten maken.” 

FC Groningen

Gonzalo Garcia speelde in de periode 2008-2011 voor de komende tegenstander. “Een van de”, lacht hij. “Ik heb daar leuke jaren gehad als speler. Goede momenten gehad en vrienden gemaakt, het is altijd leuk om daar terug te komen.”

Hij gaat niet veel sleutelen aan zijn basis elf van vorige week. “Ik wil niet teveel veranderen, misschien wat kleine dingetjes. We denken hun sterke en zwakke punten te weten. Daar kunnen we op inspelen. Uiteindelijk moeten we van onze eigen kracht uitgaan.”  

FC Groningen – FC Twente staat onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax. Maar liefst 875 FC Twente-supporters ondersteunen de ploeg.