Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Als Wout scoort…"

Bij de wedstrijd tegen FC Volendam was er een hoofdrol voor twee Twentse jongens. Met beiden een doelpunt zorgden Wout Brama en Peet Bijen dat de drie punten werden behaald. 

20181207 fc%20volendam fct 2 4

“Geweldig”, vatte Bijen het gevoel samen. “Dit is de eerste keer dat de fans mij toezingen, vroeger stond ik zelf op de tribune, te zingen voor spelers als Daniel Majstorovic en Robbie Wielaert en nu word ik zelf toegezongen. Het is geweldig dat ze mij nu in dat zelfde rijtje scharen. Toen we het veld opkwamen wilde ik eigenlijk al vragen, waar spelen we nu eigenlijk, Volendam of Enschede. Dat we dan vlak voor tijd de winnende maken en ik diegene ben die scoort is fantastisch, een geweldige ontlading.

"Als Wout scoort…"

Halverwege stond FC Twente op voorsprong door een doelpunt van Wout Brama, die zelf gekscherend terug kwam op een opmerking van Sander Boschker van een aantal jaar geleden. “Ja, ik zei het in de rust al, doe maar rustig aan, het komt goed”, kent ook de aanvoerder de beroemde uitspraak dat een overwinning zeker is wanneer hij weet te scoren. “Nee, natuurlijk heb ik het niet zo gezegd, maar het is natuurlijk super dat het gelukt is. Dat het dan twee Twentse jongens zijn die het doen is ook mooi. Een groot compliment aan alle mensen die voor ons op de tribune stonden, maar zeker ook aan Volendam dat zij daar aan hebben meegewerkt. Fijn dat we al die mensen op deze manier een mooie avond konden bezorgen.” 

Foto's: Bas Everhard

Komende vrijdag speelt FC Twente de uitwedstrijd tegen SC Cambuur, waarna de thuiswedstrijd volgen tegen RKC Waalwijk (1/8 finale beker)en N.E.C.

STEM OP DE MAN OF THE MATCH