Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Als wij dit weten door te trekken is er heel veel mogelijk”

Na de interlandweek wordt het seizoen hervat in de Eredivisie Cup. FC Twente Vrouwen speelt vrijdagavond haar tweede wedstrijd in de Eredivisie Cup thuis tegen Excelsior. De voorbeschouwing op het treffen van vrijdag met aanvalster Sabrine Ellouzi.

Ave 0568

Na een goede periode waarin FC Twente Vrouwen zowel de nummer één (Ajax) als de nummer twee (PSV) wist te verslaan, staat FC Twente er weer goed voor in de Eredivisie. FC Twente begon dit seizoen niet al te sterk, maar heeft de draad weer goed opgepakt. “Hoe we het nu oppakken is onze eigen verdienste. Na het winnen van twee toppers voelt het hartstikke goed. We zitten in een goede flow en willen dat graag doorzetten naar vrijdag”, vertelt Ellouzi.

Ellouzi heeft vertrouwen in goede resultaten dit seizoen, “Ik denk dat we hebben laten zien dat we heel goed kunnen voetballen. Als wij dit weten door te trekken is er heel veel mogelijk. We moeten blijven doorbouwen met wat er al staat en ik ben ervan overtuigd dat wij nog beter kunnen worden.” 

FC Twente Vrouwen speelde eerder dit seizoen voor de Eredivisie ook tegen Excelsior. Met goals van Fenna Kalma, Renate Jansen en Kika van Es won FC Twente die wedstrijd gemakkelijk (3-0). Volgens Ellouzi is FC Twente net zo gemotiveerd als tegen de top teams. “Na die twee toppers is het even schakelen, alleen wij beseffen ons dat de minder grote wedstrijden zeker net zo belangrijker zijn.” Ellouzi verwacht dat FC Twente de betere ploeg zal zijn, “Ik verwacht dat wij het spel moeten maken en de bovenliggende partij zullen zijn. We moeten een hoog baltempo hanteren en dan ben ik ervan overtuigd dat we deze wedstrijd gaan winnen”, aldus Ellouzi.

FC Twente Vrouwen speelt vrijdag 4 december om 19.30 uur Excelsior voor de Eredivisie Cup.