Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Als team gevochten tot de laatste minuut"

De spelers van FC Twente en trainer Ron Jans waren zondagmiddag tevreden over het punt tegen Feyenoord (1-1). Joel Drommel hield zijn ploeg een paar keer op de baan, terwijl Václav Cerny het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam.

20200920 fey fct 16231

Drommel: "Trots op het team"

Doelman Joel Drommel toonde zich na afloop van de wedstrijd tevreden. "Ik ben tevreden over mijn eigen optreden, maar vooral blij met het team. We hebben als team gevochten tot de laatste minuut. De laatste drie minuten waren wel spannend. Elke lang bal kwam toen direct weer terug. Ik ben trots op het team, dat ze keihard hebben gevochten en gedisciplineerd hebben gespeeld."

Cerny: "Punten in De Kuip, dat is lekker"

Václav Cerny nam zondagmiddag het openingsdoelpunt voor zijn rekening tegen Feyenoord (1-1). De aanvaller realiseerde zich na afloop ook dat, gezien de kansen tegen in blessuretijd, FC Twente opgelucht mocht ademhalen. "Ik ben zeker opgelucht. Punten in De Kuip, dat is lekker. Sowieso aan het begin van het seizoen, wanneer we nog bezig zijn om naar elkaar toe te groeien."

"Gezien het einde van de wedstrijd mogen we blij zijn." FC Twente begon de wedstrijd met vroeg druk zetten, wat na twee minuten al in een doelpunt resulteerde. "Wanneer Danilo het gevoel heeft om te gaan, dan moeten we hem volgen. Dat lukte een paar keer heel goed." Na afloop waren de spelers flink uitgeput. "Zo hoort het ook. Als je hier punten wilt pakken, moet je je helemaal leeg spelen."

Jans: "Redelijk weerwoord, maar niet in blessuretijd"

Trainer Ron Jans sloot zich aan bij de woorden van Cerny. "Ik zie veel wedstrijden waarin ploegen zich helemaal terugtrekken. Dat doen wij niet. Zoals wij voetballen, dat kost veel energie. De spelers mogen trots zijn dat ze helemaal kapot en leeg zijn. Vandaar ook de wissels. Als je dat vaker doet, dan houd je het steeds beter vol."

Jans zag zijn ploeg in de blessuretijd bijna tegen een nederlaag aan lopen. "We waren vermoeid, maar het waren ook de kwaliteiten van Feyenoord. De hele wedstrijd hadden we redelijk weerwoord, maar niet in de blessuretijd. Daar kwamen we hartstikke goed weg. Daarin moeten we nog beter zijn."

Foto's Bas Everhard