Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Als team blijven spelen"

Trainer Gonzalo Garcia werkt met dezelfde wedstrijdselectie als afgelopen wedstrijden toe naar het duel met ADO Den Haag van zaterdagavond. Vrijdagmiddag blikte Garcia vooruit op de belangrijke ontmoeting in de Hofstad.

Ave 5461
"De focus houden"

De wedstrijd van afgelopen zondag tegen Ajax zorgde na een sterk begin uiteindelijk niet voor resultaat. "Ajax heeft de kwaliteit om dan terug te komen, maar het lag vooral aan ons", blikt Garcia terug. "We scoren zelf niet de derde of vierde goal en geven het daarna te makkelijk weg."

"Wij moeten als team blijven spelen", vervolgt Garcia. "De focus houden, zeker naarmate de wedstrijd vordert. Dat moeten we meer dan negentig minuten doen. Wanneer we niet die energie en discipline in een wedstrijd brengen krijgen we het tegen iedereen moeilijk en brengen we onszelf in de problemen."

ADO Den Haag, dat momenteel op een zeventiende plaats staat in de Eredivisie, zag begin deze week trainer Fons Groenendijk vertrekken. "Een vergelijkbare situatie met toen we laatst tegen VVV speelden", geeft Garcia aan. "Het is geen voordeel om een team te treffen in zo'n nieuwe situatie met nieuwe omstandigheden. Je treft een tegenstander het liefst op hun dieptepunt. Maar ook hier geldt we moeten bezig zijn met onszelf."

ADO Den Haag - FC Twente, aanvang 18.30 uur, staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder.

Historie ADO - FC Twente