Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Als ploeg er weer keihard voor werken”

Maandagavond trapt FC Twente in Eindhoven af voor het uitduel met Jong PSV. Een treffen op de 25e speeldag van dit seizoen. Zondag na de afsluitende training blikte trainer Marino Pusic vooruit op de wedstrijd. Wout Brama keert morgen terug in de selectie.

Marino pusic
"Weer keihard werken en de juiste houding aannemen"

Wout Brama ontbrak tegen Sparta vanwege een spierblessure, maar de aanvoerder is fit voor het treffen met Jong PSV. “Wout heeft de laatste dagen goed mee kunnen trainen, dus hij is er weer bij”, zegt Pusic, die nog niet kan beschikken over Javier Espinosa. “Javier is nog niet volledig hersteld van een blessure aan zijn bovenbeen.”  Jari Oosterwijk heeft afgelopen week vanwege familieomstandigheden niet meegetraind en zal er tegen Jong PSV niet bij zijn. Ricardinho ontbreekt vanwege een schorsing.

Pusic: “Wij hebben een goede serie wedstrijden neergezet. Daarin hebben we ons als team prima laten zien. De wedstrijd tegen Sparta was overtuigend. We misten Wout en Javier in die wedstrijd, maar het team pakte het als collectief heel goed op. Dan wil je die lijn natuurlijk doortrekken en dit een goed vervolg geven. Dit gaat echter niet automatisch. Ook tegen Jong PSV zullen we als ploeg er weer keihard voor moeten werken en de juiste houding aannemen die uiteindelijk voor resultaat moet zorgen.”

Jong PSV kent een prima start van 2019. De ploeg van trainer Dennis Haar is in het nieuwe jaar nog ongeslagen en staat inmiddels op een vijfde plaats. Afgelopen weken werden zeges geboekt op FC Eindhoven, TOP Oss en Dordrecht. Tegen MVV en Jong Ajax werd gelijkgespeeld. “Jong PSV beschikt over een zeer talentvolle groep spelers, met veel individuele kwaliteit. In de thuiswedstrijd hebben we dat al ervaren, pas in de slotfase trokken we die wedstrijd over de streep”, vertelt Pusic. Na een 0-1 achterstand won FC Twente dat duel met 2-1. 

Jong PSV – FC Twente, aanvang 20.00 uur, wordt gespeeld in het Jan Louwers Stadion. De thuishaven van FC Eindhoven. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk. Het duel is live te zien op FOX Sports.

Foto's: Ochtendtraining