Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Aftrap nieuw seizoen ‘Supporter van elkaar’

Stichting ‘FC Twente, scoren in de wijk, heeft afgelopen week de nieuwe 28-koppige selectie van ‘Supporter van elkaar’ voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Deze selectie bestaat uit medewerkers, stagiaires, vrijwilligers, ambassadeurs en gaat zich inzetten voor gezinnen in drie Twentse steden. Dit seizoen, het vierde jaar van dit project, worden niet alleen gezinnen uit Enschede geholpen, maar ook uit Hengelo en Oldenzaal. Hoofdtrainer Ron Jans en aanvoerder Wout Brama zijn komend seizoen ambassadeur van Supporter van Elkaar.  

9ef0b635 e0c4 4e6b a21e b9fc4b98a466
"Sport is de rode draad."

Met het project ‘Supporter van elkaar’ helpt Scoren in de wijk gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. “Soms kan een klein stapje hele positieve gevolgen hebben”, vertelt projectleider Laura Höfte. Het programma bestaat uit 18 weken. In deze periode zijn er elke week minimaal twee ontmoetingen, een ochtend in de week met de ouders en een middag in de week met het hele gezin. De selectie van Supporter van elkaar helpt op verschillende manieren. Dat kan zijn door een keer koffie te komen drinken of het geven van een sportclinic.

“Sport is de rode draad van ‘Supporter van elkaar’. Door te sporten zie je dat veel gezinnen weer plezier krijgen”, vertelt Höfte. “Het is voor kinderen heel belangrijk dat zij hun ouders weer eens zien lachen. Je ziet dat wanneer gezinnen ergens energie uithalen, dat het ook gebeurt op andere vlakken.” Het doel van ‘Supporter van elkaar’ is: weer meedoen in de maatschappij en gezond zijn. 

"Weer meedoen in de maatschappij en gezond zijn."

‘Supporter van elkaar’ is in vier jaar tijd enorm gegroeid, met als mooie bekroning het winnen van de prijs ‘Beste Maatschappelijke Project van de Eredivisie’. Volgens Höfte een enorme blijk van waardering voor al het harde werk. Het is een fijne waardering en mooie aandacht voor ons project.” Het project is volgens Höfte snel gegroeid. “We laten heel erg zien wat wij doen, hierbij kan je denken aan een stukje promotie en het tonen van resultaten. Door de vlag van FC Twente en Scoren in de wijk worden deuren voor gezinnen eerder geopend.”

Door een brede samenwerkingen met onder andere gemeenten, instanties en vrijwilligers, beschikt ‘Supporter van elkaar’ over middelen om de gezinnen te helpen. Een uitbreiding in de toekomst is voor Höfte niet perse het doel. “Wij kijken niet naar uitbreiding, maar naar de behoefte bij gezinnen. Ons plan is om in ieder geval een duurzaam project van meerdere jaren neer te zetten.”


Foto's: Johan Bruinsma