Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Afgelopen weken geven vertrouwen"

FC Twente en FC Emmen sluiten zondagmiddag het Eredivisie-weekend af. Om 16.45 uur treffen beide teams elkaar aan de Oude Meerdijk in Emmen. Aitor en Emil Berggreen zullen er zondag niet bij zijn, beide aanvallers met een blessure. Vrijdagmiddag blikte trainer Gonzalo Garcia vooruit op de wedstrijd. 

Ae0ccc5f 2ea1 454a a66a a49d42ea0bc1
Aitor is er tegen FC Emmen niet bij

FC Emmen heeft dit seizoen thuis een sterke serie neergezet. Van de 22 punten werden er twintig in eigen huis gehaald. “Emmen maakt dit seizoen in eigen stadion een heel goede indruk, een sterke ploeg”, geeft Gonzalo Garcia aan. “We kunnen een moeilijke middag verwachten, maar hebben na de winterstop zelf ook een stijgende lijn te pakken. De afgelopen weken geven vertrouwen. Het is belangrijk om gefocust te zijn op ons eigen team, we moeten het zelf doen en zorgen dat we klaar zijn voor elke wedstrijd.”

Selectie FC Twente
Lindon Selahi is na zijn schorsing van afgelopen week zondag weer beschikbaar. Aitor is er tegen FC Emmen niet bij, de aanvaller kampt met een blessure. Net als Emil Berggreen, die afgelopen week ook ontbrak. Achter de naam van Calvin Verdonk staat nog een vraagteken.

De selectie werkt zaterdagmiddag de afsluitende training af richting het treffen met FC Emmen.

FC Emmen - FC Twente, aanvang 16.45 uur, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax.

Bekijk in onderstaande videoplayer de vooruitblik met Garcia en Bijen