Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

24 mei 2001: 'De dag dat de laatste Tukker het licht uitdeed'

24 mei 2001, op deze Hemelvaartsdag beleefden 35.000 Tukkers een bekerfinale die nooit meer zal worden herhaald. Het onmogelijke gebeurde die dag in De Kuip. Twintig jaar na dato kwamen Sander Boschker, Erik ten Hag en oud-trainer Fred Rutten bij elkaar in De Grolsch Veste om ter gelegenheid van het boek ‘De dag dat de laatste Tukker het licht uitdeed’ terug te kijken op deze meer dan historische finale.

20210524 boekpresentatie%20eijsink 17995

Journalist Gijs Eijsink schreef er een boek over; ‘De dag dat de laatste Tukker het licht uitdeed’. In dit boek ging Eijsink op bezoek bij het elftal van 2001. “Ik was benieuwd hoe de veertien mannen van FC Twente die in de finale hebben meegespeeld inclusief hun trainer Fred Rutten, terugkijken op die unieke prijs en hoe ze twintig jaar later – anno 2021 – leven”, vertelt Eijsink. “Waar wonen ze, wat doen ze, zijn ze in de voetballerij werkzaam gebleven, hebben ze een gezin, volgen ze FC Twente nog? Ik zocht ze thuis op, we gingen aan de keukentafel zitten en bespraken al dit soort vragen en nog meer. Het leverde verrassende verhalen op die opgetekend zijn in een boek met als titel: “De dag dat de laatste Tukker het licht uitdeed”. 

Het boek is te koop in de boekwinkel of via de website www.bekerfinale2001.nl

Foto's: Bas Everhard