Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

2020 - Lynn Wilms: "Ik denk dat wij alles aankunnen"

In de laatste week van het jaar blikken we met speelsters van FC Twente Vrouwen terug. Vandaag Oranje-international Lynn Wilms. 

Ave 0335 10

Terugblik 

FC Twente Vrouwen begon dit seizoen moeizaam met vier punten uit de eerste vier wedstrijden. De vijf daarop volgende wedstrijden werden gewonnen. “We hadden in het begin van het seizoen een moeilijk periode. We werden eigenlijk al meteen na het verlies tegen Ajax afgeschreven. Gelukkig zijn we er als team altijd in blijven geloven en zijn wij er in combinatie met de terugkomst van trainer Tommy Stroot weer goed bovenop gekomen”, licht Wilms toe.  

Na de eerste vier wedstrijden werd de competitie stil gelegd vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Volgens Wilms was het een stop met twee kanten. “Die periode in oktober vond ik persoonlijk erg lastig. Je wilt als voetballer altijd door kunnen gaan. Echter hebben we als team wel de tijd gehad om ons te herpakken. We hebben elkaar in die periode een stuk beter leren kennen en zijn daardoor meer een team geworden. Het mooiste moment van de eerste seizoenshelft is zonder twijfel vijf keer op rij winnen, waaronder de toppers tegen Ajax en PSV. Dat was voor ons als team zeker de beste prestatie tot nu toe. Na alles wat wij hebben meegemaakt mogen wij tevreden zijn met een tweede plek. Het had hoger gekund, maar we mogen niet klagen.” 

Persoonlijk  

“Een persoonlijk hoogtepunt was mijn basisplaats met Oranje tegen Amerika. Spelen in Oranje en het meemaken van de interlandperiodes zijn voor mij mooie ervaringen. Daar train en werk je als voetballer elke dag voor. Ik hoop mij de komende tijd te ontwikkelen tot een vaste waarde binnen Oranje. Ik weet dat ik hier nog beter voor moet worden en hard voor moet blijven werken. Ik droom ervan om ooit de beste verdediger van de wereld te behoren.” 

Vooruitblik 

Eind januari wordt het seizoen hervat met een bekerwedstrijd, thuis tegen vv Alkmaar. “Het is fijn om even tot rust te komen, maar anderzijds baal ik er wel van dat we geen voetbal hebben. Ik voel me ontzettend fit en wil heel graag”, vertelt Wilms, die uitkijkt naar de tweede seizoenshelft. “Ik denk dat wij alles aankunnen. Wij hebben thuis van Ajax en PSV gewonnen en gaan er alles aan doen om deze lijn door te trekken en om mee te doen voor het kampioenschap.”