Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

2020 Daphne van Domselaar: “Bovenin erg spannend maken”

In de laatste week van het jaar blikken we met speelsters van FC Twente Vrouwen terug op 2020. Vandaag keeper Daphne van Domselaar. 

Daphne%20van%20domselaar 10452

Terugblik 
FC Twente kende na een moeilijk begin een mooie eindsprint. “De stand zoals die nu is zegt niet alles. Wij hebben als FC Twente laten zien dat we kunnen vechten en goed terug kunnen komen. Het is nu aan ons om ook in de tweede helft van het seizoen te laten zien dat wij goed kunnen voetballen.”     

Persoonlijk 
Van Domselaar werd dit jaar voor het eerst in haar carrière opgeroepen voor het Nederlands elftal, een droom die uitkwam. “De eerste keer bij Oranje was voor mij onwerkelijk, een heel mooi moment. De tweede keer dat ik bij de selectie zat was voor mij een bevestiging dat het goed gaat en ik in de gaten werd gehouden. Bij Oranje train je met de beste speelsters en ik heb er ontzettend veel geleerd. Het was een hele mooie ervaring. Voor mij is het echt een doel om ervoor te zorgen dat ik vast deel ga uitmaken van de selectie.” Ook bij FC Twente Vrouwen waren er mooie momenten. “Door te winnen van Ajax en PSV hebben we laten zien dat we dit seizoen meedoen om het kampioenschap.”    

Vooruitblik 
Eind januari wordt het seizoen hervat met een bekerwedstrijd, thuis tegen vv Alkmaar. “Het is fijn om na z’n relatief lange eerste seizoenshelft even tot rust te komen. We kunnen nu gaan terug kijken, nadenken en ons weer opladen voor de volgende seizoenshelft. Ik hoop dat we voor alle drie de prijzen mee gaan doen. Ik heb er vertrouwen in dat wij ver zullen komen en dat we het bovenin erg spannend gaan maken.”