Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

20 Wijkteams strijden woensdag om FC Twente Cup

Twintig wijkteams uit de regio Twente verzamelen zich woensdag aan het eind van de middag op het Trainingscentrum in Hengelo voor de finale van de FC Twente Cup. Na een voorbereiding van een half jaar, waarin de jongeren zich ingezet hebben voor hun eigen buurt, gaan zij de sportieve strijd met elkaar aan. 

Ave 0739

Als ware ambassadeurs van hun eigen wijk begonnen jongeren begin december aan de voorbereiding op het eindtoernooi om de FC Twente Cup. Niet alleen op het voetbalveld, maar juist ook daar buiten. Want naast sportief bezig zijn, stond maatschappelijke betrokkenheid centraal tijdens de voorbereiding van de FC Twente Cup. Om zich te kwalificeren voor het eindtoernooi organiseerden de jongeren verschillende activiteiten: oefenwedstrijden, trainingen en buurtbijdrages bij activiteiten in de eigen wijk.   

Deelname aan het wijkentoernooi van Stichting FC Twente, scoren in de wijk komt deze editie uit Enschede, Hengelo, Glanerbrug, Oldenzaal en het Duitse Schuttorf.

De wedstrijden worden gespeeld op de velden van voetbalvereniging Barbaros. De club stelt haar complex, gelegen naast het Trainingscentrum, beschikbaar voor het toernooi. Tevens verzorgen zij een maaltijd voor alle deelnemers. 

De FC Twente Cup is een initiatief van Stichting FC Twente, scoren in de wijk waaraan teams uit de gehele regio meedoen, zowel jongens- als meidenteams. Het project wordt mede mogelijk met de steun van Menzis, gemeente Enschede, gemeente Hengelo, Domijn, Welbions, Huuskes, Wijkracht en Alifa.